Profesori din Nimigea de Jos la întâlnire transnațională Erasmus+ în Polonia
Mijlocul lunii octombrie a însemnat pentru Școala Gimnazială Nimigea de Jos o nouă activitate în cadrul proiectului Erasmus+ ”Together in Diversity”. La întâlnirea transnațională din Polonia școala noastră a fost reprezentată de doamnele profesoare Pop Oana Cosmina și Dobra Ruxandra Maria.
Scopul întâlnirii a fost prezentarea activităților desfășurate de fiecare școală implicată în proiect de la implementarea lui până în prezent. În cadrul ședinței de lucru, a fost prezentat raportul mobilității din Bulgaria, din aprilie 2018, stabilindu-se totodată și datele următoarelor întâlniri: mobilitatea elevilor și profesorilor în 4-8 martie Polonia; ultima întâlnire transnațională în 5-6 iunie România și finalul proiectului, mobilitatea elevilor și profesorilor în perioada 30 septembrie – 4 octombrie la Nimigea de Jos. Redau mai jos câteva impresii ale doamnelor profesoare prezente la activități:
”Întâlnirea a debutat cu o vizita la Urząd Marszałkowski w Łodzi unde am fost întâmpinați de autorități și am fost introduși în atmosfera orașului și a regiunii. Activitatea a continuat cu explorarea orașului Lodz, supranumit Manchester-ul Poloniei. Este un notabil centru cultural, recunoscut la nivel internațional, și datorită Școlii de Film unde au învățat nume mari ale cinematografiei, printre care Andrzej Wajda si Roman Polanski. Obiectivele turistice legate de moștenirea industriala și cinematografică vizitate cu această ocazie au fost: Manufaktura, Muzeul Fabricii, Muzeul Cinematografiei.
Pe lângă prezentarea regiunii, a culturii și modului de viață polonez, am luat parte la intense activități legate de tematica proiectului: prezervarea și valorificarea culturii minorităților etnice. Schimbul de experiența, de idei, evidențierea problemelor din școli și comunitate, găsirea unei soluții comune, stau la baza proiectelor europene de acest tip. Discuțiile au relevat progresele realizate de școlile partenere în realizarea obiectivului comun. În concluzie, putem spune că cele două zile petrecute în Lodz au fost foarte intense și pline de surprize. Echipa reunită într-un spațiu eclectic, plin de contraste, a deschis un nou capitol al aventurii care îi leagă pe oameni împreună în diversitate. Creativitatea și inovația regăsite la tot pasul în acest oraș își vor pune amprenta într-o manieră aparte asupra acestui proiect.
Cea de-a treia întâlnire transnațională s-a încheiat într-o atmosferă destinsă și veselă, grație excelentei organizări și ospitalității gazdelor”.
Prof. Florin - Gabriel Bindea
Adaugă comentariu nou