Salarii mai mari? De unde?

Doi președinți ai României s-au pus de-a curmezișul creșterii salariilor oamenilor din țara lor. Unul ne-a îndemnat să strângem cureaua și a acceptat cu seninătate tăierea salariilor și pensiilor cu 25%. În timp ce ai lui se îmbogățeau. Altul, atacă acum la Curtea Constituțională eliminarea unor taxe nefiscale și asistă de pe margine și aplaudă modul în care Guvernul lui se opune cu îndârjire creșterii salariilor dascălilor, medicilor și angajaților din domeniul asistenței sociale (care la noi au ieșit în stradă zilele trecute pentru drepturile lor).

După perioada de tristă amintire, când salariile românilor au căzut printr-o simplă tăietură din pixul guvernanților de atunci, a fost nevoie de ceva timp și de voință politică serioasă pentru a se repara ce s-a stricat. Nu, nu din partea celor care au operat tăierile din veniturile noastre câștigate cu mare trudă! Ci din partea altora, care au arătat că le pasă de oameni. Și i-a interesat să nu ne mai țină în sărăcie lucie.

S-au pus pe redat banii tăiați. Și ceva în plus. Au crescut salariul minim pe economie. Au ”umblat” la punctul de pensie și l-au făcut mai sănătos, așa încât cei care au muncit o viață să simtă că nu sunt bătaia de joc a nimănui.

Au fost numiți, de către opozanții lor politici, sinucigași sau inconștienți când au decis să vină în fața românilor cu un Cod Fiscal care aducea o relaxare fiscală pe toate palierele: reducere de impozit pe venit, diminuarea contribuțiilor la sănătate, scăderea TVA la alimente și la apă potabilă. Au îndrăznit, când ceilalți îi acuzau că vor băga economic România în groapă, să taie patru procente din TVA general și l-au făcut de 20%. Și să facă cea mai ”înfricoșătoare” reducere a impozitului pe dividende: de la 16% la 5%. Au tot tăiat și culmea e că nu de la oameni! Au eliminat total impozitul pe profitul reinvestit al firmelor. Au pus impozit gradual pe venitul microîntreprinderilor, așa încât cine are mai mulți angajați plătește mai puțin.

Culmea e că oamenii ăștia nu vor să se oprească cu tăierile! Pentru perioada 2016 – 2020 vor să-și facă de cap, de-a dreptul și să facă ce nu a mai făcut nimeni. Și zic ei că pentru toți salariații din țara asta! Dacă tot s-au pornit, zicem să nu-i deranjăm din treaba asta, pentru că ar fi păcat. De exemplu vor să reducă cu 6% impozitul pe venit și să elimine TOTAL contribuțiile pentru șomaj, concedii, creanțe salariale, risc și accidente. Ba mai au de gând să scadă CAS și CASS și noi să mai câștigăm 4.25% la salariu. Despre impozitele aplicate la salarii vorbim! Familiile cu copii vor beneficia de deduceri la salarii între 1200 și 1600 de lei anual.

Politicienii aceștia vor să ne arate că nu știu numai să taie, ci și să crească. Dar nu, nu taxele și impozitele, pentru că ăstora le-au pus gând rău de tot. Vor să mai umble puțin la salariul minim pe economie și până în 2020 să-l salte până la 1750 de lei.

Cu pensiile sunt într-o dilemă oamenii noștri: să crească sau să taie? Așa că le vor face pe amândouă: cresc punctul de pensie până la 1400 lei în 2020, adică cu 500 lei mai mult decât e acum și taie de tot impozitul pe venit pentru pensiile sub 2000 lei și contribuțiile la sănătate.

Iar pentru cei care au o afacere, politicienii de care vă facem vorbire chiar și-au propus să intre în istoria economică a României: ca cei mai de dreapta oameni de stânga! Au gândit o schemă de ajutor de stat pentru start-up-uri, în cadrul căreia poți primi 200.000 lei/proiect/antreprenor. Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor vor să-l reducă la  1%, iar plafonul pentru microîntreprinderi să-l ducă la 500.000 de euro. Iar culmea măsurilor pentru antreprenori e să nu mai aibă de plătit nimic statului pentru dividendele ce li se cuvin din firmă. Adică elimină TOTAL impozitul pe dividende! Să vă mai spunem că vor să facă TVA general de doar 18%?

Noi zicem că oamenii ăștia sunt pe treaba lor. Și-au pus în cap una și bună: să construiască clasa de mijloc în România. Pot? Păi dacă au demonstrat o dată că pot, e clar că nici acum nu s-or face de rușine! Cine sunt? Cei de la PSD!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5