Samuel Coman (PNL) şi Grigore Berinţan (PSD), candidaţii USL pentru funcţiile de consilieri judeţeni

Tinerii liberali şi social-democraţi, prin liderii lor, Samuel Coman şi Daniel Suciu, au prezentat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, o parte din echipa candidaţilor USL pentru funcţiile de consilieri judeţeni.

Samuel Coman: Voi fi un consilier activ

Din partea liberalilor, un lucru e cert, Samuel Coman, liderul judeţean TNL, este unul dintre candidaţi.

,,Vreau să-mi lansez candidatura pentru funcţia de consilier judeţean. Sunt preşedinte TNL de doi ani de zile, vreau să fiu un tânăr activ aşa cum am fost şi în cadrul partidului. Nu voi fi un consilier judeţean care doar ridică mâna, zice sărut mâna şi se duce acasă liniştit. În orice loc în care am activat, şcoală, partid, ONG-uri, am încercat să fiu foarte activ.

Pe scurt, vreau să vă prezint câteva puncte pe care le voi susţine în cei patru ani de zile de mandat: informarea privind fondurile europene; reîmpădurirea judeţului; depozite de produse agricole; reintegrarea comunelor defavorizate şi promovarea sportului ca alternativă pentru petrecerea timpului liber”, a afirmat Samuel Coman.

,,Pentru ideile de la care plecăm noi astăzi trebuie să avem răbdare ca ele să ajungă la maturitate.

Ceea ce am încercat şi principiul de la care am plecat în momentul în care am gândit lucrurile pe care le-a spus colegul meu Samuel Coman a fost accentUL pe resursa umană. E capital pentru judeţul nostru, e foarte important să vedem care sunt posibilităţile în acest sens, să le şi exploatăm”, l-a completat colegul său Adrian Solcan, preşedintele Ligii Studenţilor Liberali Bistriţa-Năsăud.

Daniel Suciu: În ultimii patru ani de zile, tinerii au fost uitaţi de Consiliul Judeţean.

La social-democraţi, lucrurile sunt mult mai clare în ceea ce priveşte selecţia candidaţilor. Potrivit preşedintelui TSD, Daniel Suciu, candidaţii social-democraţi au fost aleşi în urma unei competiţii interne, organizată în PSD, în districtele electorale în care a fost împărţit judeţul.

,,Pe lista USL la Consiliul Judeţean, din partea PSD-ului, astăzi avem deja şase candidaţi sub 35 de ani. Dacă eu în 2008, am fost cel mai tânăr consilier judeţean, aveam 28 de ani, sper din tot sufletul ca anul acesta să-mi bată cineva recordul şi să fie un consilier judeţean de 25 de ani.

Noi, cei de la PSD, avem un alt mod de a face repartizarea mandatelor de consilieri judeţeni. Am împărţit judeţul în districte electorale şi colegii care vor obţine numărul de voturi necesar în districtele lor electorale vor intra în CJ, pe locurile PSD-ului de pe listă.

Avem şase colegi, în afară de subsemnatul, Grigore Berinţan, Iulia Cupşa, Artenie Sângeorzan, Lucian Tarniţă şi Gheorghe Pop din Beclean.

Toţi avem şansa noastră de a intra în CJ şi îmi doresc ca suflul acesta nou să influenţeze şi politica la nivelul CJ, pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimii trei ani în CJ, ne-a demonstrat cum nu se face administraţie şi cum nu trebuie să se comporte un ales judeţean.

Şi tinerii social-democraţi vor avea proiectul lor, îl vor armoniza cu cei de la PNL şi vom avea o serie de propuneri cu care ne vom adresa în principal tinerilor.

Cred că misiunea noastră, a celor care avem 35 de ani şi activăm în organizaţiile de tineret este să ne gândim în primul rând la cei de vârsta noastră şi îmi doresc ca viitorul preşedinte de CJ să şi pună în practică ceea ce propunem noi”, a subliniat Daniel Suciu.

Suciu mizează pe forţe proaspete în Consiliul Judeţean, oameni tineri, şi speră că odată cu schimbarea conducerii, CJ va deveni o instituţie deschisă pentru studenţii care doresc să fac practică în administraţie publică.

,,Ne dorim ca în perioada următoare să lansăm o invitaţie la o dezbatere publică în rândul tinerilor şi să ne spună ei cum văd acest judeţ, cum văd implicarea CJ în activitatea lor.

Credem că în ultimii patru ani de zile, tinerii au fost uitaţi de Consiliul Judeţean.

Mi-am dorit foarte mult să duc tineri studenţi să facă practică la CJ, dar m-am răzgândit, pentru că nu au ce vedea azi la Consiliul Judeţean.

Am şi vorbit cu preşedintele nostru, Radu Moldovan, şi vom insista pe un parteneriat CJ – instituţii superioare de învăţământ, iar toţi studenţii care studiază administraţie publică, să vină să vadă cum se face administraţie la ea acasă, dar nu în actualul mandat, pentru că li s-ar fi deforma total percepţia vizavi de ceea ce se întâmplă într-o instituţie publică.

Îmi pare rău că actuala administraţie publică a pierdut şansa de a face ceva pentru tineretul din Bistriţa-Năsăud, în condiţiile în care aveau toate atuurile la îndemână, Guvern, Prefectură, şi din păcate, nu au servit decât circ şi politică pură”, a menţionat consilierul judeţean PSD Daniel Suciu.

Grigore Berinţan: Am în spate o echipă cu multe idei şi dorinţa de a ajuta

Pe lista pentru Consiliul Judeţean se regăseşte şi secretarul general TSD B-N, Grigore Berinţan, un tânăr de 29 de ani. În acelaşi context politic al pregătirii pentru alegerile locale, Berinţan va fi candidat titular pe zona de câmpie.

,,Zona pe care voi candida este o zonă destul de dificilă cu câteva comune care nu au resurse financiare, pentru a se întreţine singure. Au nevoie de ajutor, şi sunt uitate, de fiecare dată, chiar şi de actuala conducere a judeţului, vezi distribuirea de fonduri.

Împreună cu colegii mei vrem să venim cu măsuri care să sprijine populaţia din zonă (Budeşti, Silivaşu de Câmpie, Miceştii de Câmpie, Urmeniş, Matei şi Sânmihaiu de Câmpie).

Am în spate o echipă de tineri cu foarte multe idei şi dorinţa de a ajuta populaţia din zona respectivă”, a declarat Grigore Berinţan.

Comentarii

14/02/12 22:45
Vizitator

Adrian Solcan din cate stiu ii presedinte al Clubului Studentilor Liberali..liga o fi altceva..

01/02/12 15:19
Vizitator

Muşchetarii lui Felix: Pârvulescu, Alistar & Dumitrescu

Draga soţietatea ţivilă, care nu văzu protestele militarizate conduse de turnătorul Felix, coloneii în retragere ai lui Ilie Ceauşescu şi de locotenenţii activi care propuneau de-a dreptul o huntă militară pentru rezolvarea situaţiei create de dictatorul Băsescu, se mobiliză astăzi şi se luptă cu diktatura la Bruxelles.

Cei trei muşchetari, Pârvulescu, Alistar şi Dumitrescu, fură ajutaţi de doamna Pivniceru. În linia a doua a frontului, se încălzesc să preia drapelul bătăliei: Voicu, Chireac & Rosca Stănescu.

Eroilor, recunoştinţă!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5