Săptămâna europeană a vaccinarii

Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) este o iniţiativă regională condusă şi coordonată de Biroul Regional OMS pentru Europa şi este implementată de Statele Membre ale Regiunii europene.

“SEV 2018 are scopul de a sublinia necesitatea de acțiuni Colective, pentru a garanta că fiecare persoană este protejată de bolile prevenibile prin vaccinare”, se arată în comunicatul de presă.

Tema din acest an  “Să ne protejăm împreună, Vaccinurile sunt benefice”, încurajează oamenii, de la donator la publicul larg, să progreseze în eforturile de creștere a acoperirii vaccinale pentru obținerea unui BINE COMUN; pentru acest bine comun, guvernele trebuie să investească în eforturile de vaccinare, acțiunile de promovare trebuie să pună accentul pe vaccinare și oamenii trebuie să se vaccineze.

Obiectivul general al acestei campanii este de a impulsiona o acțiune mai amplă pentru vaccinare, cu un centru de atracție special pe promovarea rolului pe care fiecare îl poate avea în acest efort comun.

Printre obiectivele specifice ale campaniei, stabilite de Organizația Mondială a Sănătății și parteneri, se numără sublinierea importanței vaccinării și a lacunelor existente în acoperirea vaccinală, sublinierea valorii vaccinurilor și importanța investiției în eforturile naționale de vaccinare, dar şi modalitatea prin care fiecare poate și trebuie să participe la progresul vaccinării.

De precizat este că România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, iar de la debutul epidemiei şi până în data de 2 martie 2018 s-au confirmat 11 036 de cazuri de rujeolă, din cae 40 de decese, una dintre măsurile de limitare a epidemiei de rujeolă fiind organizarea la nivel naţional a unor  campanii de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi.

Astfel, în perioada 23-29 aprilie, în România, sub sloganul „Prevenire. Protecţie. Vaccinare.”, se vor derula activităţi de informare şi implicare a publicului ţintă, şi de abordare a provocărilor legate de vaccinare, precum şi organizarea de puncte şi sesiuni de vaccinare accesibile comunităţilor cu risc.

Campania include  distribuirea în locuri publice a unor materiale informative cu privire la beneficiile vaccinării, promovarea on-line în rețelele de socializare, a beneficiilor vaccinării, identificarea comunităților la risc, cu copii restanțieri la vaccinare, informarea membrilor acestor comunități, a pacientelor și personalului medical din maternități, dar și a publicului, cu privire la  simptomele, consecințele și gravitatea unor boli precum rujeola, rubeola, oreionul și poliomielita.

DSP BN   Compartimentul de Promovare a Sănătăţii
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5