SĂRBĂTOARE LA POŞTA NĂSĂUDEANĂ

Ca în fiecare an, la poşta năsăudeană, de 9 octombrie, se desfăşoară acţiuni de prestigiu dedicate Zilei Poştei, unitate a statului ce dezvoltă şi administrează serviciile de poştă şi colaborarea cu organizaţii similare străine, în realizarea acestor servicii pe plan naţional şi internaţional, în conformitate cu Ordonanţa nr. 13 din 2013 şi a Legii nr. 187 din 2013, privind serviciile poştale, a licenţelor şi autorizaţiilor acordate.

Poşta Română, respectiv UPU, este parte din structura Organizaţiei Naţiunilor Unite la care sunt afiliate administraţii poştale din 190 de ţări. În anul 1969, Congresul UPU ce a avut loc la Tokyo, a declarat ziua de 9 octombrie, Ziua Mondială a Poştei, având ca scop conştientizarea rolului serviciului poştal în viaţa oamenilor şi contribuţia Societăţii la dezvoltarea socială şi economică a ţării.

Şi în acest an, poşta năsăudeană în colaborare cu Societatea Culturală “Virgil Şotropa”, amfitrioni: Claudia Prădan, diriginta poştei năsăudene şi Valer Petrehuş, preşedintele Societăţii Culturale din cadrul poştei, au organizat o după-amiază plăcută cu festivităţi şi evenimente special, legate şi de evenimentul anului, Centenarul Marii Uniri, prin  intervenţia domnului Ioan Mititean, preşedintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Năsăud, care a prezentat comunicarea cu tema “Rolul scriitorilor, a presei şi artei, în înfăptuirea actului Unirii”, cu completări din partea iscusitului filatelist col. Lucian Valea. Valer Petrehuş, iniţiatorul şi organizatorul activităţilor culturale din Casa Şotropa, de peste 12 ani, care a expus tema “Rolul poştei în înfăptuirea Unirii”, secondat de prof. scriitor Radu Băeş, care intervenea cu creaţii de moment, vorbe înţelepte, epigrame specifice fiecărui vorbitor în parte. Scriitorii prezenţi şi-au expus gândurile ca acel om care te iubeşte şi nu te lasă la greu, la nervi, .sau la voia întâmplării, cum au fost scriitorii: Lucreţia Mititean, Floarea Pleş, Nadia Urian, Romulus Berceni, care prin povestirile şi poeziile prezentate ne-au îndemnat să nu părăsim niciodată ochii care te admiră şi inima care te preţuieşte. Ing. Mihai Cucoş, prezent la toate activităţile din Casa Şotropa, arată legăturile de respect şi preţuire cu Valer Petrehuş, cu care se întâlneşte atât pe scena cultural, cât şi pe cea politică, aducând în prim plan activitatea istorică şi literară a celui care a donat statului român propria casă, acad. Virgil Şotropa, patronul spiritual a  poştei năsăudene 

Grupul Folk, coordonat de Sorin Găzdac, compus din interpreţi situaţi pe o adevărată treaptă de înţelepciune: Dorina Buia, Grumeza, Gavril Vaida şi Lucian Bichigean cu înţelepciunea vârstei, au descifrat alfabetul iubirii de neam şi ţară, cât şi înverşunarea omului de a învinge prin iubire. Consilierul local Dorel Olteanu, întreprinzător economic a adus celor prezenţi bunătăţi fel de fel.

Stimă, respect şi preţuire pentru poştaşi, oamenii care sunt mereu la datorie pe ploaie, vânt, arşiţă sau ger, spre a fi în folosul noastru, a tuturor, spre o comunicare fără frontiere, în ton cu lumea modernă şi societatea în care trăim.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5