Şcoala din Salva, proiect în Letonia

INTÂLNIRE TRANSNAŢIONALĂ DE PROIECT ERASMUS+ ÎN GRUNDZALE,LETONIA

Prof. Vasilica Găzdac
Prof.Moldovan Floare
În perioada 20-23 Iunie 2016 în oraşul Grundzale, Letonia s-a derulat întâlnirea transnaţională din cadrul Proiectului Multilateral Erasmus+ KA2 „Bridging three generations: Timeless games and toys”- Legături între trei generaţii: Jocuri fără vârstă-( 2015-1-TR01-KA219-021800_6 ) la care au participat doua cadre didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale ,,Tiberiu Morariu” Salva, prof. Ilovan Oana, prof.Moldovan Floare.
Această întâlnire a fost organizată de către echipa letonă din cadrul Şcolii Grundzale Pamatskola, Grundzale, Letonia la care au participat cadre didactice din şcolile partenere: St. Colman,s PS and Saints, Nursery Unit, Annaclone, UK; Internaţional School of Bergen, Bergen, Norvegia; State School Instituto Comprensivo Via Santi Savarino, Roma, Italia; General Secondary School Nikola Vaptsarov, Aytos ,Bulgaria, OGEC de Billom – Ensemle Scolaire Notre Dame, Billom,Franta, Haci Sabanci Ortaokulu Ankara, Turcia( coordonator). Au participat 16 cadre didactice din echipele de proiect partenere.
Întâlnirea transnaţională a urmărit discutarea nivelului de implementare a activităţilor proiectului, nivelul de colaborare şi comunicare între parteneri, nivelul de interacţiune la nivelul comunităţii locale cu bunicii/parinţii elevilor şi a altor membrii marcanţi, nivelul de interes al profesorilor implicaţi în echipele de management şi implementare.
Un alt obiectiv al acestui eveniment educaţional a fost discutarea modalităţii de completare a datelor de raport din cadrul platformei Comisiei Europene „Mobility Tool”, cu exemple concrete prin intermediul unui atelier de lucru. Coordonatorul turc a explicat partenerilor modalitatea de completare a raportului intermediar cerut de către agenţiile naţionale ca şi formă de monitorizare a primului an de proiect.
Partenerii au stabilit data fiecărui eveniment de formare de scurtă durată( Italia, Norvegia, Irlanda de Nord, Romania) care se vor derula în şcolile partenere în cursul anului şcolar viitor şi au discutat despre modalităţile de realizare ale activităţilor viitoare.
Cadrele didactice participante au discutat despre „Societal curricula”,produsul intelectual care va fi finalizat în curând şi implementat în anul şcolar următor.
Un alt obiectiv important al acestei întâlniri a fost acela de a prezenta modalităţi diverse de evaluare internă la nivelul şcolii a proiectului prin intermediul formelor de educaţie non-formală. Echipa română a prezentat posterul cu fotografii” Primul an de proiect” şi colecţia de cărţi poştale „Jocuri fără vârstă „cu instantanee fotografice colecţionate de elevii noştri care ilustrează jocuri din copilăria bunicilor, acestea au fost distribuite cadrelor didactice partenere .
Şcolile participante au prezentat şi alte modalităţi de evaluare a echipelor de proiect, a produselor realizate, a modalitatilor de diseminare şi vizibilitate a proiectului precum şi metode de imbunătăţire a unor componente sau acţiuni.S-au analizat rezultatele evaluării interne a primului an de proiect strategic KA2, domeniul şcolar obţinute prin aplicarea unor chestionare in format digital.
S-a discutat despre web-site-ul, paginile de Facebook,Twitter,Twinspace-ul proiectului şi modalităţile de îmbogăţire ale acestora.
S-a vizitat şcoala parteneră unde s-a asistat la ceremonia de incepere a întâlnirii la care au luat parte şi oficialităţile locale .S-a vizitat primaria si consiliul local Smiltene unde s-a asistat la o prezentare media despre aceasta regiune şi la tradiţia locală a sărbătorii Solstiţiului de vară.
Impactul social şi cultural al acestei întâlniri a fost marcat printr-o vizită de studiu in capitala Riga unde s-au vizitat muzee, catedrale, piaţa de ierburi şi de jucării tradiţionale.
Proiectele internaţionale educaţionale au rolul de ambasadori ai culturilor europene şi de a contribuie din plin la formarea permanentă a cadrelor didactice participante prin metode informale şi non-formale,prin efectul de domino pe care il au in cadrul comunităţilor didactice şi locale.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.Toate informaţiie pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5