Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Bistriţa – o şansă pentru viitor

Zilele trecute, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Bistriţa a lansat pe piaţa muncii prima promoţie a instituţiei de învăţământ „după moartea clinică şi resuscitarea ei, în septembrie 2011”, cei trei ani reprezentând o trecere cu brio a indicatorilor acreditării. „La începutul lunii iunie, am avut timp de două zile comisia ARACIP la Bistriţa, al cărei control s-a încheiat cu felicitări pentru şcoala noastră, fiind îndepliniţi toţi indicatorii. În timp record, am reuşit din cenuşă să refacem o şcoală şi să o redăm circuitului educaţional. Faptul se datorează colectivului profesoral, personalului auxiliar, coordonaţi de directorul adjunct Carmen Muscan, pe care doresc să-i felicit şi totodată să le mulţumesc pentru efortul depus, efort oglindit prin prima promoţie de 23 asistenţi medicali lansaţi pe piaţa muncii”, precizează directorul Centrului Bistriţa, Alexandru Câţcăuan.

Prima şcoală postliceală sanitară particulară din România

Şcoala Postliceală „Carol Davila” se include în rândul şcolilor cu tradiţie, oferind în cei 20 de ani de existenţă un învăţământ de calitate, axat pe profesionalism, egalitate de şanse, creşterea competenţelor personale şi profesionale ale elevilor.
Înfiinţată în 25 septembrie 1992, ca Filială Bistriţa a Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” Bucureşti, şcoala a pregătit, până în prezent, un număr de 1323 elevi în profesiile de asistent medical generalist (750 elevi), asistent medico-social (193 elevi), asistent de laborator clinic (84 elevi), asistent de sănătate publică şi igienă (122 elevi), tehnică dentară (149 elevi) şi asistent de radiologie (25 elevi).
***
După o întrerupere de doi ani (2009-2011), Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” reia procesul instructiv-educativ cu un colectiv profesoral competent şi un personal administrativ corespunzător. Baza materială (sălile de clasă, cabinetul de demonstraţie medicală, cabinetul de informatică) permite însuşirea şi aplicarea strategiilor de învăţare europene.
La această dată, şcoala funcţionează în baza Autorizaţiei de încredere nr. 48/2000 MEN aprobată prin Ordinul Ministrului nr. 4243/2000, cu două clase în anul I, trei clase în anul II şi o clasă în anul III, cu un efectiv total de peste 200 elevi. În prima parte a lunii iunie, şcoala a primit inspecţia comisiei de evaluare ARACIP în vederea acreditării.
Parteneriatul încheiat în 23 ianuarie 2012 între Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi Asociaţia Lucrativă „Intermediere Europeană de Forţă de Muncă Calificată” (ARGE EFV) Kothen – Saxonia, Germania, permite formarea, în cadrul şcolii, a cadrelor medicale capabile să răspundă cerinţelor pieţei forţei de muncă din Uniunea Europeană.

O profesie pentru Europa

Instituţia îşi propune conturarea unui profil de învăţare european, cu posibilitatea practicării acestei meserii cu contract de muncă în Germania şi nu numai. Condiţia de bază este asimilarea limbii germane şi engleze (nivel B2) pe parcursul celor trei ani de şcoală.

Admitere 2014

Au dreptul să se înscrie pentru admiterea la şcoala postliceală sanitară absolvenţii de liceu, CU sau FĂRĂ diplomă de bacalaureat.
Perioada de înscriere: 15 iulie – 1 septembrie 2014
Înscrierile se desfăşoară la sediul şcolii din Bistriţa: Casa de Cultură a Sindicatelor, str. Alexandru Odobescu, nr. 3; telefon/fax 0263.233345, 0746.815566 sau 0745.970250.
Selecţia candidaţilor se realizează pe baza unui interviu privind motivaţia candidatului pentru meseria aleasă şi verificarea aptitudinilor necesare desfăşurării meseriei de asistent medical.
Actele necesare înscrierii:
- cerere de înscriere;
- certificat de naştere, în copie;
- carte de identitate, în copie;
- diploma de bacalaureat în copie legalizată sau adeverinţă de absolvire a liceului, după caz;
- foaia matricolă pentru clasele IX-XII/XIII;
- adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie;
- două poze tip buletin;
- chitanţă cu taxa de înscriere – 150 lei;
- taxa de şcolarizare se achită în cinci rate (taxa plătită integral până la 15 septembrie beneficiază de o reducere de 5%);
- chitanţa cu prima rată;
- dosar plic.
Taxele se plătesc în contul IBAN RO 74 BRDE060SV21781130600- BRD – Sucursala Bistriţa
***

În cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor funcţionează şi Centrul Bistriţa al Universităţii Ecologice Bucureşti, prima universitate particulară din România, în cadrul căreia toate facultăţile sunt acreditate. La Bistriţa, Universitatea Ecologică a ajuns deja la a zecea promoţie. Pentru admitere, absolvenţii pot opta, la Centrul Bistriţa, la una dintre cele şase facultăţi, şi anume: Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Facultatea de Ştiinţe Economice (specializarea Finanţe – Bănci şi Administrarea afacerilor), Facultatea de Inginerie Managerială şi a Mediului (specializarea Inginerie economică industrială şi ingineria mediului), Facultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului (specializarea Ecologie şi protecţia mediului), Facultatea de Ştiinţele Comunicării (specializarea Comunicare şi relaţii publice) şi Facultatea de Psihologie. De asemenea, sunt organizate masterate la toate facultăţile şi specializările.
Admiterea se face pa baza mediilor de la bacalaureat, înscrierile desfăşurându-se în perioada 1 iulie – 15 septembrie la sediul Centrului Bistriţa, Casa de Cultură a Sindicatelor, str. Alexandru Odobescu, nr. 3; telefon/fax 0263.233345, 0746.815566 sau 0745.970250.

Comentarii

25/06/14 08:54
ada

Din peste 200 elevi la postliceal scadem cei 23 absolventi. In anii I si II au ramas 5 clase care se pare ca au peste 35 elevi /clasa. Legea invatamantului prevede maxim 25 elevi /clasa. Si nu se precizeaza cat e taxa de scolarizare/an?

25/06/14 08:57
ada

Intr-un articol din 23.01.2012 se mentiona un numar de 58 elevi(probabil an I daca scoala a reinceput in 2011, si auterminat in 2014 numai 23 elevi!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5