Senatorul Cristian Florian: Descentralizarea, o nouă tentativă a USL de baronizare a României
Asistăm zilele acestea la o nouă încercare de feudalizare şi baronizare a României, de către USL, mascată în asumarea răspunderii guvernului pentru un proiect major de ţară , descentralizarea României.
Deşi regionalizarea se impune şi ar putea fi un răspuns la problemele României actuale, simplificând şi facilitând viaţa cetăţenilor şi relaţionarea lor cu instituţiile publice, ceea ce se doreşte acum este doar subordonarea acestui amplu proces exclusiv politicului, pentru că toate deciziile se iau doar într- un cerc restrâns , al intereselor politice.
Guvernul trebuie să îşi asume şi responsabilitatea eşecului regionalizării şi ratarea absorbţiei fondurilor europene, pentru că, deşi se bucură de o majoritate aproape absolută parlamentară, interesele politice ale USL au fost mai presus decât interesul naţional, având la bază doar dorinţa liderilor social liberali de a-şi păstra actualele structuri politico- administrative de la nivel local.
Această formă de descentralizare, propusă de dumneavoastră domnilor guvernanţi poate fi considerată o expresie a eşecului proiectului de regionalizare, în virtutea principiului care deja v-a consacrat ,, dacă nu putem face ceva bun pentru ţară , haideţi să facem ceva bun pentru noi,,.
Descentralizarea marca USL, nu reprezintă altceva decât o deconcentrare a actualelor structuri şi concentrarea lor la îndemâna şi interesul actualilor lideri judeţeni ai USL, veritabili baroni locali cu influenţa şi metehnele specifice unor baroni locali.
Vom asista în curând la desfiinţarea funcţiilor de stat cu scopul reânfiinţării altora la dispoziţia şi sub controlul actualilor poli de putere ai USL de la nivel judeţean.
Reforma administrativă nu aparţine doar unui partid sau două aflate la guvernare, domnilor guvernanţi ci este o reformă profundă, care ne priveşte pe noi, toţi cetăţenii acestei ţări şi tocmai de aceea ar fi trebuit să existe discuţii şi dezbateri pe această temă, care să implice atât actorii politici cât şi cetăţenii care ar fi trebuit să fie beneficiarii direcţi ai proiectului.
În loc să facem un pas înainte pentru reforma administrativă, ne întoarcem într-o etapă socialistă a statului abuziv şi totalitar, cu perspectiva micului stat de la nivel judeţean, cel al baronilor USL, fondat pe considerentul ,,Statul sunt eu,, şi acest fapt va fi integral responsabilitatea dumneavoastră, domnilor guvernanţi, dacă nu cumva vorbim de iresponsabilitate.
Adaugă comentariu nou