„Serile de la Casa Poetului” – Ziua a 2-a, cu Vali Şerban

Zilele Literaturii Bistriţene – ediţia a IV-a – organizate de către Consiliul Judeţean BN, de Biblioteca Judeţeană „G. Coşbuc” sub genericul „Serile de la Casa Poetului” se desfăşoară în perioada 22-26 iunie 2015, la Casa Memorială „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, în fiecare seară de la ora 19.00.
Moto-ul acestor ample întâlniri ale literaţilor bistriţeni – poeţi, prozatori, dramaturgi, eseişti, critici, istorici, literari, filozofi -, spuma culturii din zona Bistriţei şi Năsăudului, a fost ales: „Poezia rămâne, totuşi, cea mai importantă întâlnire pe care o avem pe acest Pământ!”
Moderatorii admirabilelor întâlniri din acest an sunt David Dorian – de la Bibliteca Judeţeană şi Ionela Silvia Nuşfelean – de la Palatul Copiilor. În prima seară de debut au avut lecturi publice tânăra debutantă în proză Alexandra Andrecuţ, elevă de la Palatul Copiilor, apoi scriitorii consacraţi, unii membri ai Uniunii Scriitorilor din România, autori de numeroase cărţi – Olimpiu Nuşfelean, Alexandru Cristian Miloş (salvatorul, în 1982, a Casei Memoriale „A. Mureşanu” de la demolare, împreună cu poetul Adrian Păunescu), Elena M. Cîmpan, apoi Menuţ Maximinian şi Ioan Cioba (membri ai Ligii Scriitoriloir), precum şi Marilena Toxin, Valentin F. Radu (fost echinoxist). Tot în prima seară, cantautorul Florin Săsărman a susţinut un sensibil recital de muzică folk.
În ziua a 2-a a „Serilor de la Casa Poetului”, asistenţa din curtea Casei Memoriale i-a audiat pe scriitorii Melania Cuc, Nicolae Bosbiciu, Traian Parva Săsărman, prof. Vasile V. Filip, tânăra autoare Larisa Florea (de la Palatul Copiilor), precum şi Mirela Orban.
Ziua a 2-a a beneficiat, ca şi ca de afiş, de un recital excepţional al cantautorului, fost component al Cenaclului Flacăra, Vali Şerban.
Vor urma lecturile publice miercuri, joi şi vineri, iar în ultima seară se vor înmâna şi premiile „Serilor de la Casa Poetului”.
Cinci zile de sărbători spirituale şi sacre la Casa Memorială „A. Mureşanu”, autorul Imnului Naţional al României, ca un preambul cultural literar al amplelor aniversări care se vor derula la Bistriţa, în 2016, când se împlinesc 200 de ani de la naşterea poetului Andrei Mureşanu!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5