Serviciul Român de Informaţii şi campania „Terorismul… de lângă noi”
-
View the full image
foto
Într-o organizare de excepţie s-a desfăşurat, ieri, 25.02.2009, în sala mare de şedinţă a Palatului Administrativ, de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, începând cu ora 10, o activitate deosebită de comunicare publică iniţiată de SRI, prin Direcţia Judeţeană de Informaţii Bistriţa-Năsăud, având ca temă stringentă, pentru populaţia României „Terorismul… de lângă noi”, un fenomen care nu trebuie neglijat, iar iniţiatorii campaniei au motivaţia pertinentă în acest sens.
Au fost prezenţi şi au motivat cu argumente indubitabile această manifestare în speack-urile lor d-nul Ioan Mocanu – şeful Direcţiei SRI BN, prefectul judeţului, d-nul Florian Cristian, vicepreşedintele CJ – d-nul Vasile Negruşeri, dr. Gelu Buta – directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă BN, şeful IJP BN – d-nul Sidor Bodescu, procuror din cadrul DIICOT, dna Doina Orza etc., şefii instituţiilor descentralizate din cadrul municipiului şi judeţului, cât şi reprezentanţii SRI din cadrul departamentului relaţii şi comunicare, care au expus cu lux de amănunte scopul acestei campanii, obiectivele şi „ţintele” vizate, respectiv implementarea campaniei de promovare a culturii de securitate în rândul tinerilor din licee şi nu numai.
Această campanie este motivată de faptul că există sute de organizaţii teroriste în întreaga lume, iar pericolul reprezentat de terorism trebuie conştientizat de fiecare dintre noi. De aceea, rolul SRI-ului, de combatere a terorismului, este foarte mare şi este necesară cunoaşterea activităţii acestei instituţii de către toţi cetăţenii, apreciind efortul pe care-l fac şi respectându-i din acest punct de vedere.
A fost prezentat un film privind activitatea SRI în domeniul antiterorist, tehnica specifică de luptă împotriva acestui flagel şi s-a răspuns prompt, punctual la întrebările puse.
De menţionat faptul că acest proiect a fost premiat în cadrul Concursului Olimpiada Comunicării, ediţia a IV-a, anul 2004.
Informăm cetăţenii că există o linie telefonică anti-tero 0800.800.100 care este activă 24 din 24 de ore, preluând apelurile, dar să nu se abuzeze de ea că se pedepseşte conform legilor în vigoare. Apelurile false sunt detectate, iar cel care a lansat un apel fals va plăti şi contravaloarea deplasării trupelor necesare din cadrul SRI, pompieri, jandarmi, salvare, poliţie etc., cu „bani grei”. Există mai multe grade de alertă, dar în România la ora actuală totul este sub controlul organelor abilitate.
A fost o acţiune cu impact, cu multe elemente de învăţat, necesare protejării vieţii. Felicitări organizatorilor şi iniţiatorilor campaniei.
Adaugă comentariu nou