Stelian Dolha: Diaspora, umilită în Parlament
Un singur vot a făcut diferenţa între respect şi desconsiderare.
Românii din străinătate vor fi reprezentaţi în viitorul Parlament de un număr disproporţionat de mic de aleşi: 4 deputaţi şi 2 senatori, în urma votului din Camera Deputaţilor. PNL a propus miercuri dublarea numărului de aleşi care să reprezinte diaspora în Parlamentul României, însă propunerea a fost respinsă de plen la o diferenţă de un vot, cu concursul larg al PSD-ului şi partidelor satelite.
A le repartiza celor aproximativ 3 milioane de români aflaţi în afara graniţelor ţării doar 4 deputaţi, adică o reprezentare de 1 deputat la 750.000 de români şi 1 senator la 1,5 milioane, în condiţiile în care în ţară norma de reprezentare e de zece ori mai mică, de un deputat la 73000 de locuitori, este o bătaie de joc.
Votul de ieri al PSD înseamnă o nouă sfidare la adresa celor care în noiembrie 2014 au stat la cozi infernale pentru dreptul la o vota, o sfidare care a escaladat cu incalificabilele jigniri ale fostului ministru al transporturilor, precum şi cu refuzul îndârjit de a promova legea votul prin corespondenţă.
Copreşedinte PNL Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha
Citiţi şi:
- Daniel Suciu şi Doina Pană au votat împotriva primei intabulări gratuite în România
- Deputat Cristina Iurișniți: Modificarea legilor electorale. USR va continua să promoveze proiectele de lege privind votul electronic și extinderea votului prin corespondență
- Constantin Brașoveanu (ALDE BN): Îl întreb pe domnul Dolha de ce s-a abținut de la votarea legii pentru irigaţii?
- Stelian Dolha: Poate celor din PSD le mai trec spaimele de Diaspora
- Analiză DWF: Interesul locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud pentru politicienii locali a crescut anul acesta cu 57.14%!
Comentarii
NU mi se pare firesc si normal, sa fiu reprezentat in Parlamentul Romaniei, de persoane care ,( chiar daca si-au pastrat cetatenia romana ) sunt dezradacinate de realitatile de aici, de cei care ( fara sa aiba vre-o importanta motivul pentru care ) au plecat in strainatate, si-au stabilit acolo domiciliile ori resedintele, acolo muncesc, acolo castiga bani si acolo traiesc la un nivel de standard mult mai ridicat decat mine care am ramas acasa , acolo isi platesc taxele si impozitele aferente , in timp ce eu, traiesc aici, aici platesc amenzile, aici platesc darile, taxele, impozitele catre stat, aici imi cumpar cele necesare traiului cotidian, aici suport toate vicisitudinile unei anumite administratii... ori constrangerile sistemului de politie a statului ( de drept sau ba ) etc. etc. etc.
Gasesc faptul ca sunt suficienti atatia cati exista.
Nu spun acest lucru cu rautate, nici din invidie pentru felul cum muncesc si traiesc cei care au plecat din tara... ci ma refer la faptul ca plecati fiind de aici, efectiv , ei... sunt rupti de realitatile din tara . Ei, traiesc doar din amintirile triste, care i-au determinat sa plece si sa-si ia "lumea-n cap " ... si mai mult, este faptul ca aici, nu contribuie cu absolut nimic, inafara faptului ca isi trimit bani familiilor lor, lasate "acasa" ... si nicidecum mie , sau noua tuturor, ori Statului Roman, cum vesnic se vehiculeaza aceste idei false si tot aici, si-au lasat copiii, pe care statul este obligat sa le dea alocatie de stat si sa-i poarte gratis in scoala .
Dupa mine, cat timp nu locuiesc , nu munces si nu controbuie aici in Romania cu nimic, in acest interval de timp, le-as suspenda pana si drepturile electorale. De ce sa voteze si sa aleaga pentru mine, reprezentanti pe care eu nu mi-i doresc , ori care, efectiv nu-mi reprezinta MIE interesele si nu STRAINILOR , pentru ca atata vreme cat sunt plecati si s-au integrat in cu totul alte comunitati, ei efectiv , acolo si-au rezervat toate aceste drepturi si obligatii .
Mi se pare firesc si normal, sa "mananci" ( de ) acolo unde si "contribui " !
Pana si diplomele de studii, celor care le-au facut in Romania pe cheltuiala statului, nu le-as elibera si nu le-as echivala in strainatate, decat numai dupa ce isi platesc scolarizarea. De ce sa-i scolarizeze statul roman pe banii sai publici si "ei" sa se prevaleze de aceste studii ( diplome ) , sa plece si sa munceasca pentru altii ...? In nici un caz, nu este nici moral, nici normal si nici firesc !
Sunt de acord cu tot ce ai afirmat ,,cititorule" . Totul este perfect adevarat .Ce pacat ca nu sunt mai multi care sa gandeasca asa lucid .
Adaugă comentariu nou