Stelian Dolha: Noua conducere MADR înţelege că fără cercetare nu se poate face agricultură modernă

Bugetul agriculturii votat cu un amendament important pentru Staţiunile de Cercetări. Chiar dacă a trebuit să se încadreze în limitele trasate de Ministerul Finanţelor, bugetul MADR are cel puţin meritul de acorda o şansă cercetarii agricole si îndeosebi Staţiunilor de cercetări. Poate că la foamea de bani din cercetarea agricolă nu înseamnă foarte mult nici cei 96 de milioane de lei (cu 133 % mai mult decât în 2015), dar această alocare poartă un mesaj: că noua conducere a ministerului înţelege că fără cercetare nu se poate face agricultură modernă, scrie deputatul PNL Stelian Dolha, pe pagina sa de Facebook.

Dolha spune că a susţinut şi a votat în Comisia reunită de agricultură a Camerei Deputaţilor şi Senatului, eliminarea articolului 29 din Legea Bugetului de Stat, articol ce conditiona finanţarea de reorganizarea staţiunilor de cercetări.

"Pentru ca aceşti bani să nu se piardă şi să ajungă la staţiunile de cercetări şi alte institute agricole a fost nevoie însă să amendăm proiectul de buget. Aşa că am susţinut şi votat în Comisia reunită de agricultură a Camerei Deputaţilor şi Senatului eliminarea unui articol, 29 din Legea Bugetului de Stat care conditiona finanţarea de reorganizarea staţiunilor de cercetări. Cu alte cuvinte banii erau blocaţi până când Guvernul ar fi emis hotarâri de guvern de reorganizare. În varianta votată această condiţionare nu va mai exista”, a precizat deputatul PNL Stelian Dolha.

Faţă de 2015, bugetul MADR este mai mare cu 2,76%, adică un total de 5,347 miliarde lei. "Este de remarcat un interes crescut pentru cercetare (eterna Cenuşăreasă inclusiv la Agricultură) în proiecţia bugetară pe 2016. Cercetarea va primi cu 133% mai mult în 2016 adică 96,62 milioane de lei in 2016 faţă de 41,39 milioane lei alocati in 2015”, a subliniat deputatul PNL Stelian Dolha.

Comentarii

14/12/15 14:51
Vizitator

O gura de oxigen pentru cercetarea agricola, romaneasca sistematic amenintata cu desfiintarea dupa 1989 , de catre mafia imobiliara care a ravnit la principalul sau obiect al muncii- PAMANTUL. Trebuie stiut ca insusi Regele Carol II în discursul rostit la inaugurarea Clădirii Laboratoarelor de la Academia de Agricultură din Cluj in octombrie 1932, spunea urmatoarele: "Nu trebuie să uite nimeni - fie profesor, fie student, că oricât ar învăţa în laboratoarele care se găsesc între aceste ziduri, laboratorul cel mai spornic şi cel mai bun în pământ este".

26/01/16 15:03
ion

se pare ca un una s-a amendat si alta s-a publicat in monitorul oficial...bugetul de stat a ramas neschimbat la fel ca pe vremea lui constantin... alta marie aceeasi palarie....doar demagogie...art 29 a ramas intact asa cum a fost propus de in forma initiala...adica s-a vopsit cioara si a devenit papagal...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5