Străzile Gării, Decebal, Andrei Mureşanu şi Năsăudului, reabilitate cu fonduri europene. Viceprimarul Niculae: E un proiect care va duce Bistriţa pe calea modernizării

A intrat în linie dreaptă unul dintre proiectele care vor duce Bistrița pe calea modernizării şi dezvoltării, anunţă viceprimarul municipiului, Cristian Niculae, asta după ce, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local au fost aprobate ultimele modificări ale proiectului ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul: str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” din municipiul Bistrița.

„Pe scurt, prin acesta se va reabilita complet infrastructura rutieră de pe aceste străzi importante din orașul nostru îmbunătățindu-se condiţiile pentru utilizarea mijloacelor de transport. Mai exact, măsurile care se vor lua pentru toate străzile incluse în proiect sunt  modernizarea stațiilor pentru mijloacele de transport în comun, reabilitarea stratului de asfalt în întregime şi schimbarea stâlpilor și aparatelor de iluminat existente și asigurarea unui nivel de iluminare corespunzător zonelor pe care le deservesc: șosea, benzi cicliști, parcări, trotuare, prin montare de stâlpi metalici noi și aparate de iluminat cu LED integrate în sistem de telegestiune de la distanță”, precizează Cristian Niculae.

Potrivit acestuia, după transmiterea ultimelor clarificări, cel mai probabil, contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 va fi semnat la începutul lunii martie.

„Mă bucur că un proiect atât de important pentru bistriţeni va intra în curând în perioada de implementare și Bistrița se dezvoltă sub egida sustenabilității. Am semnat și autorizația de construire pentru lucrările care se vor executa cu ocazia implementării acestui proiect”, menţionează acesta.

Valoarea totală a proiectului este de  50.308.144,06 50 lei, din care Construcţii plus Montaj reprezintă 38.214.190,05 lei. Durata de implementare este de 33 luni. Proiectul prevede pista pentru ciclişti pe o lungime de  4,5 km, peste 2,3 km de carosabil modernizat, trotuare refăcute pe o lungime de peste 4,4 km, 10 km de transport modernizate. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5