PSIHOLOGIA VIEŢII

Tatuajul şi riscurile lui. Partea II.

Cândva, cel care efectua tatuajul, fiecare înţepătură o făcea manual, azi, însă, maşina de tatuat pe minut execută 3000 de pătrunderi prin piele. Conform opiniilor specialiştilor, tratamentul de o oră presupune 180 000 de surse de infecţie prin intermediul sângelui.

Siavash Jafari şi colaboratorii săi au sintetizat datele medicale din 30 de ţări şi de la 124 de medici, care au preocupări în acest domeniu. Dintre ţările studiate amintim: USA, Canada, Iran, Italia şi Brazilia. Cercetătorii au constatat că infecţiile ficatului sunt în raport direct proporţional cu numărul celor tatuaţi.

Pictura pe piele a devenit foarte populară în ultimii ani. Cercetătorii americani au accentuat faptul, că cercetările lor au început în acel moment, când au aflat, că în închisori s-a răspândit hepatita C, unde tatuajul în rândul tinerilor este un obicei general şi există o aşteptare necesară pentru extinderea lui.

Conform statisticilor, sub 30 de ani, 36% dintre americani poartă cel puţin un tatuaj. În Canada, 8% dintre studenţi au deja un tatuaj şi 21% dintre aceştia doresc să se decoreze în felul acesta mai departe.

“Acele de tatuaj ajung în contact direct cu sângele şi alte secreţii ale pielii. Acele nu sunt folosite doar pentru o singură persoană, iar dacă ele nu sunt sterilizate perfect, pot răspândi cele mai diverse boli infecţioase. În plus, nici vopselele nu sunt păstrate în vase sterile, astfel, şi ele pot răspândi virusul infectant” – a declarat autorul studiului International Journal of Infectious Diseases.

Între bolile cauzate de tatuaj, nu regăsim numai hepatita C, dar şi alte boli, cum ar fi tetanus, sifilis, dar şi HIV.

Normal că nu se îmbolnăvesc toţi, fiind condiţiile de tatuaj diferite, dar faptul, că există informaţii numeroase pe internet şi incidenţa tatuajului cu bolile infecţioase este ridicată, nu trebuie să vă lase indiferent. Dacă cunoşti persoane, care doresc să se tatueze o dată sau de mai multe ori, roagă-le să se informeze mai întâi, pe internet, despre consecinţele nefaste, despre pericolele, care există şi să nu accepte atât de uşor un avânt al modei, care le poate costa sănătatea, chiar şi viaţa.

Dacă necesitatea de autoexprimare se pare atât de stringentă, ar trebui să caute un mod de exprimare mai puţin periculos!

Să contactezi hepatita C, sifilis sau HIV, nu cred, că ne poate lăsa indiferenţi, în orice ipostază să fim!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5