Ten uscat şi deshidratat: 5 remedii eficiente

Uscarea pielii este un fenomen normal doar ca proces al îmbătrânirii. În afara acestei cauze fireşti, orice simptom de ten uscat este cel mai probabil provocat de stilul de viaţă sau de anumite probleme de sănătate. Din fericire, pielea uscată nu impune întotdeauna o vizită la dermatolog. Este posibil să ai chiar în propria casă câteva remedii eficiente, pe care ți le prezentăm și noi. Atenţie, însă, cel mai avizat răspuns îl vei primi doar din partea unui specialist!

Bea multă apă

Prima soluţie o regăseşti chiar în numele problemei: deshidratarea se rezolvă în primul rând prin hidratare. O apă de izvor sigură, are o mulţime de beneficii pentru sănătate, printre care şi rolul de a-ţi hidrata pielea din interior spre exterior. Corpul tău pierde lichid în mod natural. Dacă nu îi oferi în schimb o cantitate suficientă de apă, pentru a compensa pierderile şi a asigura buna funcţionalitate a organelor, o să înceapă să apară semne ale deshidratării. Unele dintre cele mai evidente sunt pe piele, deoarece resursele de apă vor fi direcţionate către organele vitale. Aşadar, consumă suficientă apă în fiecare zi, în funcţie de efortul fizic şi intelectual pe care îl ai, şi vei vedea rezultatele inclusiv pe pielea feţei tale.

Atenţie la duş

Simptomele pielii uscate pot apărea chiar atunci când eşti preocupat de igiena personală. Pentru ca băile sau duşurile zilnice să nu provoace efectul deshidratării pielii trebuie să ţii cont de anumite aspecte. În primul rând, uşa camerei de baie trebuie să rămână închisă. Foloseşte apă caldă, nu fierbinte, şi limitează timpul petrecut la duş între 5 şi 10 minute. Atenţie la produsele de igienă personală pe care le foloseşti, alege ingrediente cât mai naturale, fără parfum, care nu-ţi afectează pielea când vine vorba de săpun, şampon sau gel de duş. Dacă foloseşti cremă hidratantă, îndepărteaz-o imediat după uscarea pielii. Pentru ştergerea urmelor de apă, foloseşte cu grijă un prosop fin.

Balsam de buze

Buzele sunt printre primele organe care îţi arată semne vizibile ale deshidratării. Indiferent de sezon, acestea sunt expuse fenomenelor meteo. Dintre toate, vântul este cel care provoacă cele mai multe probleme buzelor. Deshidratarea poate fi prevenită prin aplicarea unui balsam pe buze. Dacă îl foloseşti pentru prima dată, aplică o cantitate mică şi aşteaptă câteva minute pentru a observa eventuale senzaţii de usturime sau furnicături. Alege doar produse de calitate, cu ingrediente cât mai naturale.

Poartă mănuşi

Mâinile tale intră în contact cel mai des cu substanţe iritante. Unul dintre cele mai comune locuri în care pielea mâinilor este expusă este bucătăria. Resturile de mâncare şi ulei, detergentul pentru vase şi clorul din apă grăbesc procesul de uscare a pielii. Poartă mănuşi atunci când speli vase şi astfel îţi vei proteja pielea mâinilor. În sezonul rece, extremităţile corpului au cel mai mult de suferit. Purtarea mănuşilor în exterior te protejează în cazul temperaturilor scăzute, pe timp de vânt, ploaie sau zăpadă, prevenind uscarea şi iritaţiile apărute pe piele.

Îmbracă-te potrivit

Fiecare anotimp reprezintă o provocare pentru corpul tău. În sezonul cald, razele puternice şi exploziile solare sunt invizibile, însă au efecte grave asupra pielii, putând provoca chiar cancer. Odată cu venirea iernii, trebuie să-ţi fereşti corpul de temperaturile negative. Toate acestea pot fi evitate prin purtarea articolelor de vestimentaţie şi încălţăminte potrivite fiecărui sezon.

Cu oricare dintre remediile de mai sus, pielea ta ar trebui să arate semne vizibile de îmbunătăţire rapid. Dacă acestea nu apar, este cazul să consulţi un dermatolog. Acesta îţi poate recomanda un unguent special sau un produs pe bază de reţetă. Un specialist îţi poate spune inclusiv ceea ce trebuie să schimbi în privinţa stilului de viaţă pentru a-ţi îmbunătăţi aspectul tenului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5