Toate planetele din sistemul solar, într-un Planetariu Mobil la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

COMPLEXUL MUZEAL BISTRIȚA - NĂSĂUD aduce întreg Universul printre exponate.
Toate planetele din sistemul solar, constelațiile și galaxiile, vor fi prezente în săptămâna 25-31 mai 2015 în incinta Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud sub forma unui fascinant spectacol desfăşurat într-un Planetariu Mobil. Tema principală a spectacolului sunt constelaţiile tradiționale ale străbunilor tălmăcite pe înţelesul copiilor, dar nu lipsesc nici prezentările Sistemului Solar, toate acestea proiectate pe cupola planetariului în cadrul spectacolului.
Practic pentru prima oara în istoria orașului Bistrița se organizează un spectacol de Planetariu, organizatorul și gazda planetariului, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud intenţionează în viitor o prezența ritmică a spectacolelor de Planetariu.
Planetariul care urmează sa fie instalat are o cupola de 5 m diametru cu o capacitate de 30 persoane/spectacol şi beneficiază de un sistem de proiecţie Full HD.
Durata unui spectacol este de 45 min. cu începere de la ora 9 pâna la ora 18, iar intrarea se face doar pe baza de programare telefonica la numarul 0752-690245 sau 0263 211063 sau email la adresa [email protected] sau [email protected] sau pe pagina de facebook a muzeului.

Comentarii

14/05/15 13:52
Vizitator

Proiectul pentru reamenajare, şi revitalizare a unor spaţii interioare şi curţii Muzeului Judeţean Bistriţa-Năsăud, trebuie sa aiba in vedere si posibilitatea diversificarii profilului muzeului cu noi sectii sau departamente, cum ar fi un planetarium. Astfel, demolarea centralei termice de pe str. Bistricioarei, ar permite sa se deschida o artera de circulatie cu intrare prin spatele BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu. In lungul acestei alei ce ar putea fi numita chiar “Strada Muzeului” sau ” Aleea Muzeului” ar putea fi deocamdata amenajate parcari de suprafata care sa deserveasca institutiile adiacente, precum si sistematizarea zonei din jurul Muzeului Judetean, si a Centrului Judetean de Cultura, unde si-ar putea gasi locul si un planetarium permanent in viitor, dupa modelul celor din Constanta, Baia-Mare sau Suceava.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5