Top 5 sfaturi despre cum să ai grijă de hăinuțele bebelușului

Sănătatea bebelușului este întotdeauna pe primul loc, iar felul în care îi cureți hainele și obiectele cu care vine în contact are o importanță foarte mare. Hăinuțele bebelușului vin în contact direct cu pielea micuțului și pot fi o sursă de bacterii sau fungi, dacă nu sunt spălate corect. Pielea sensibilă a celui mic poate reacționa la substanțele chimice din detergenți sau balsamurile de rufe. Chiar dacă nu ai un copilaș care suferă de alergii, este important să respecți câteva sfaturi simple.

1.Spală întotdeauna hainele bebelușului înainte de prima folosire

Puiul tău va primi multe hăinuțe cadou. Oricât de frumoase ar fi acestea, este important să reziști tentației de a-l îmbrăca imediat cu ele. Hainele din comerț pot fi iritante pentru pielea bebelușului. În plus, înainte de prima folosire, este posibil să mai existe urme de substanțe chimice - folosite la colorarea sau albirea hainelor. Alege, pe cât posibil, haine din bumbac organic, pentru a limita posibilitatea unor alergii. Nu uita că nu doar hainele trebuie spălate înainte de prima folosire. Orice vine în contact cu pielea bebelușului intră în aceași categorie: pături, scutece, lenjerie etc.

2.Folosește detergenți neutri

Pentru pielea delicată a bebelușului, trebuie să alegi un detergent neutru, biodegradabil și fără aditivi sintetici. Acum, găsești detergenți bio accesibili în magazinele naturiste și online, astfel că poți alege un produs cat mai potrivit pentru micuțul tău. Există detergenți speciali pentru bebeluș, potriviți pentru pielea sensibilă. Caută un produs care să nu fie colorat, să nu aibă înălbitor sau parfum. Astfel, șansele unei alergii scad considerabil.

3.   Evită balsamul de rufe

Chiar dacă îți dorești ca hăinuțele micuțului să fie moi și parfumate, este mai bine să eviți orice produs care poate provoca o reacție alergică. Balsamurile de rufe conțin mai multe substanțe chimice care deși sunt autorizate și sigure în cazul adulților, pot provoca alergii sau dermatite la bebeluși. Dacă totuși vrei să folosești un balsam, caută un produs cu o formulă hipoalergenică. 

4.Spală separat hăinuțele bebelușului 

Specialiștii în puericultură spun că ideal ar fi ca hăinuțele celui mic să fie spălate de mână, pentru că în mașina de spălat se pot aduna bacterii. În ziua de azi, timpul nu permite întotdeauna acest lucru, astfel că, dacă speli hainele bebelușului la mașina de spălat, este recomandat să nu le speli împreună cu ale adulților, ci întotdeauna înaintea celorlalte haine. Dacă trebuie să speli scutece de cârpă folosite, separă-le pe acestea de restul hainelor și pune-le mai întâi la înmuiat în apă rece. Spală scutecele ulterior la 90 de grade și trece-le prin două cicluri de clătire.

5.Usucă bine hainele bebelușului înainte să-l îmbraci cu ele

Hainele micuțului tău pot fi uscate odată cu hainele adulților, în uscător, sau pe sârmă. Ține cont de faptul că hainele de bebeluși se usucă mai greu decât cele de adulți, din cauza materialului și a suprafeței mici. Dacă usuci hainele de bebeluși în uscător, poți pune un prosop de bumbac curat și uscat împreună cu ele, pentru a grăbi procesul de uscare. Cea mai bună variantă de uscare a hăinuțelor de bebeluși și mai ales a scutecelor din cârpă este pe sârmă, la soare. Aerul și razele solare usucă mai repede hainele și le igienizează mai bine decât uscătorul automat.

Hainele de bebeluș trebuie spălate cu atenție, pentru că joacă un rol important în confortul și sănătatea micuțului tău. Tot ce vine în contact cu pielea bebelușului trebuie curățat cu detergenți speciali pentru bebeluși sau care nu conțin substanțe chimice cu potențial alergen. Balsamul de rufe sau înălbitorii pot fi folosiți numai dacă au o formulă hipoalergenică, iar recomandarea specialiștilor este ca rufele bebelușilor să fie spălate separat și să fie uscate la soare.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5