Top 5 tipuri de masaj pe care trebuie să le încerci
Masajul este o terapie minunată pentru trup și suflet, la care tot mai multe persoane apelează pentru relaxare, eliminarea stresului și ameliorarea durerilor musculare, de spate sau de cap. Deși în lume, în funcție de regiunea geografică, se practică o varietate incredibil de mare de tipuri de masaj, câteva tehnici și-au dovedit pe deplin efectele benefice și sunt practicate la scară largă, în toată lumea.
Iată top 5 tipuri de masaj pe care trebuie să le încerci:
Drenaj limfatic
Drenajul limfatic este un tip de masaj ce poate fi realizat manual sau mecanic, care stimulează fluxul limfei și contribuie la eliminarea excesului de apă din organism. Ajută în tratamentul unor afecțiuni diverse, dar și la detoxifierea organismului și menținerea unei greutăți corporale ideale. Drenajul limfatic este realizat printr-o tehnică de masaj ce implică mișcări ușoare, ritmice și de presiune scăzută care urmăresc direcția fluxului limfatic.
Masaj thailandez
Este una dintre cele mai populare forme de masaj și implică întinderi și presiuni mai profunde, efectul fiind acela de relaxare și de ameliorare a durerilor. De asemenea, masajul thailandez tonifică mușchii, îmbunătățește circulația, reduce stresul și ameliorează starea persoanelor care suferă de migrene.
Shiatsu
Shiatsu este o tehnică de masaj de origine japoneză la care apelează persoanele care vor să se simtă mai relaxate și să elimine stresul și o serie de dureri. Are mai multe efecte, printre care: relaxarea psihică și fizică, ameliorarea durerilor de spate, a celor de cap, reduce tensiunea musculară, îmbunătățește somnul și starea de spirit.
Un studiu citat de HealthLine, realizat în 2019, a constatat că terapia shiatsu combinată cu tratamentul standard pentru durerea de spate a îmbunătățit simptomele și calitatea vieții pacienților imediat după ședința de masaj. Un alt studiu realizat cu un an înainte a dovedit că această terapie îmbunătățește semnificativ calitatea somnului.
În timpul masajului, terapeutul își folosește mâinile, palmele și degetele mari pentru a masa anumite puncte ale corpului. Se folosește presiunea pulsatorie sau ritmică. Este un tip de masaj care poate fi realizat și dacă pacientul este îmbrăcat, iar o ședință durează de obicei între 60 și 90 de minute.
Masajul suedez
Este un alt tip de masaj foarte popular în întreaga lume și are efecte energizante, antistres, de îmbunătățire a circulației, de stimulare a imunității și de eliminare a durerilor musculare. Se utilizează ulei sau loțiune de masaj, iar tehnica implică mai multe mișcări, între care lovituri ușoare, alunecări, frecție, vibrații.
Masaj cu pietre calde
Masajul cu pietre calde este o tehnică terapeutică foarte veche, folosită pentru detoxifiere, relaxare și echilibrarea energetică. Terapeutul plasează pietrele încălzite pe anumite puncte de pe corp, relaxând mușchii și eliberând tensiunea. Pietrele sunt amplasate, de regulă, pe spate, în palme sau între degetele picioarelor. Deși efectele lui sunt recunoscute, acest tip de masaj trebuie realizat cu precauție, nefiind recomandat persoanelor cu circulația periferică deficitară, diabet, hipertensiune arterială, răni recente sau artrită reumatoidă.
Foto: Unsplash
Citiţi şi:
- Masajul thailandez – pentru o sarcină uşoară, fără dureri
- Fotoliile cu masaj, recomandate pentru sănătate
- S-a dovedit științific faptul că fotoliul de masaj îmbunătățește starea psihică și sănătatea
- Scaunul de masaj-cel mai bun remediu de atenuare a durerilor
- Fujiiryoki JP-2000, primul fotoliu din lume cu masaj 5D și Inteligență Artificială
Adaugă comentariu nou