Traian Ogâgău: Cele 1,2 milioane de lei sunt un prejudiciu din timpul lui Roland Venig. M-am adresat instanței pentru recuperarea banilor

Prejudiciul de 1,2 milioane de lei pe care inspectorii de la Curtea de Conturi îl impută primăriei orașului Sângeorz Băi nu pare să îl impresioneze pe primarul Traian Ogâgău. Contactat telefonic, edilul orașului-stațiune ne-a spus că e vorba de un prejudiciu moștenit de la fostul primar Roland Venig: ” Noi ne-am adresat instanței pentru recuperarea acelor bani, chiar dacă e vorba de Roland Venig”, explică Ogâgău.

Mai mult, Traian Ogâgău a intrat ”la rupere” la prefectul Ovidiu Frenț: ” Uite că avem și motiv serios de referendum, doar că e vorba de un fost primar. Aștept, domnule prefect Frenț, motivația pentru care am porni referendumul, deocamdată nu văd nimic”, spune primarul de la Sângeorz Băi.

El a mai confirmat și faptul că primăria orașului Sângeorz Băi are conturile blocate.

Contactat telefonic, fostul primar Roland Venig nu a dorit, deocamdată, să facă vreun comentariu: ” Nu doresc să fac vreun comentariu. Să fie așa cum zice domnul primar”.

Precizăm că inspectorii Curţii de Conturi au descoperit prejudicii de aproximativ 1,2 milioane lei la Primăria din Sîngeorz Băi. E vorba de verificări din 2017 pentru exercițiul bugetar 2016. Suma reprezintă ” penalităţi de întârziere, cheltuieli de judecată, cheltuieli avocaţionale în faza de executare silită, cheltuieli onorariu executor judecătoresc, precum şi alte taxe şi cheltuieli cu actualizarea creanţei urmare neachitării la termen a unor obligaţii contractuale“.

De asemenea, 24.000 lei provin din plata unor cheltuieli cu carburantul cu nerespectarea cotelor stabilite prin normativele de cheltuieli privind consumul lunar de carburant.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5