Via Transilvanica, inclus de publicația prestigioasă CNN Travel, în lista destinațiilor turistice de neratat în 2025!

Facebook Via Transilvanica

Începem anul cu vești bune!

Via Transilvanica rămâne un proiect valoros, recunoscut la nivel internațional. Traseul nostru tocmai a fost inclus în lista destinațiilor turistice de neratat în 2025, în publicația prestigioasă CNN Travel.
Este o bucurie să ne găsim printre atâtea locuri spectaculoase de pe glob, chiar începi să simți că lumea asta e plină de cărări care se întâlnesc.

Așa că dacă încă nu ai închis lista lucrurilor pe care vrei să le îndeplinești în acest an, pune acolo și drumeția pe Via Transilvanica.

Suntem foarte onorați și bucuroși de această recunoaștere internațională. Lăsăm link cu articolul în comentarii.

Mulțumim!
***
Via Transilvanica, “drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță de 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori, iar la fiecare km se găsește o bornă din andezit sculptată individual, borne care formează probabil cea mai lungă galerie de artă din lume și care însoțesc călătorii pe tot parcursul drumeției.

Traseul traversează zece județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți și e împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica, Terra Romana. În total, Via Transilvanica parcurge 107 unități administrativ-teritoriale din România, și pune în valoare patrimoniul natural și cultural al fiecărei regiuni.

Via Transilvanica este un traseu de lungă distanță inspirat din povestea altor astfel de trasee din Europa, America de Nord și nu numai. Dar, înainte de toate, este un proiect social, astfel că accentul cade pe comunitate. Proiectul își propune să scoată la lumină locuri din țară, aparent uitate de lume și depopulate major, din cauza limitărilor economice, și să le ofere viață. Viața pe care o aduc cu ei, drumeții cu rucsacul în spate, care după o lungă zi de umblat pe cărări, așteaptă un minim de ospitalitate și măcar o față primitoare, cu care să împărtășească povești. Despre asta este drumul care unește.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5