Trei cadre didactice şi 21 de elevi de la CN "Andrei Mureşanu", în Spania, prin proiectul Erasmus + "Antreprenoriat de succes în economia circulară"

În perioada 24 iunie - 1 iulie 2023, s-a desfășurat mobilitatea din cadrul proiectului „ANTREPRENORIAT DE SUCCES ÎN ECONOMIA CIRCULARĂ”, cod 2022-1-RO01-KA210-VET-000082629, Acțiunea cheie 2 - Parteneriate pentru cooperare în domeniul formare profesională KA210 (Parteneriate la scară mică/de mică anvergură), derulat în Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița. Profesorii implicați în mobilitate au fost: Anca Todoran, coordonatorul proiectului, Monica Buboly, director al colegiului și Doina Macarie, inspector școlar pentru proiecte educaționale în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud și responsabil cu diseminarea activităților din proiect.

Cei 21 de elevi implicați în mobilitate au fost instruiți de specialiști în management, marketing și administrație cum să-și întocmească un plan de afaceri și cum să administreze o afacere în domeniul economiei circulare, un concept de actualitate, având în vedere schimbările climatice și protecția pentru mediul înconjurător.

Activitățile de învățare au debutat luni, 26 iunie 2023, cu o întâlnire la sediul M.E.P., după care a urmat o vizită de studiu la IES LUIS BUENO CRESPO, o școală cu diferite specialități, precum relații economice, management și administrație, comerț și marketing.

Marți, 27 iunie, elevii au vizitat Companiile VIVEROS CAMBIL S.L. și SERRALLOGARDEN, G.E.M.A. S.L. și au fost informați despre inițierea și continuarea unor afaceri, obținerea de profit, crearea unei companii, tipuri de companii și strategii legate de economia circulară, tehnici contabile și alte concepte.

Miercuri, 28 iunie, a avut loc vizită la sediul companiei „La Huerta de Gui”, moment în care au fost prezentate proiecte cu finanțare pentru agricultura ecologică, o afacere de succes susținută de trei generații.

Joi, 29 iunie, elevii au fost informați cu privire la activitățile companiei „MLG ELECTROSOLAR GRANADA SL”, la modul de a valorifica energia solară și regenerabilă.

Vineri, 30 iunie, elevii și-au prezentat planurile de afaceri elaborate pe parcursul mobilității, la sediul G.E.M.A. SL. Au fost evaluate cinci proiecte: „Recycling of wood residues after exploitation”, „Food waste recycling”, „Wool recycling”, „Plastic recycling: turning plastic bottles into fabric”, „Successful entrepreneurship in the circular economy of asphalt”. La finalul acestei perioade, elevii au primit atestate.

Activitățile de studiu au fost îmbinate cu activități culturale, precum turul orașului Granada și Albayzin, Science Park, Biodome, vizită la Alhambra, vizita orașului Malaga și alte obiective.

Concluzia elevilor a fost că programul Erasmus+ oferă contexte de învățare și poate contribui la formarea profesională. Profesori și elevi, împreună au trăit experiențe de neuitat.

Erasmus este soluția!  

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5