Trei nume se alătură galeriei Cetăţenilor de onoare ai Năsăudului. Titlul va fi acordat de Ispasul Năsăudean

Consiliul Local Năsăud va adopta, în şedinţă festivă, trei propuneri de conferire a titlului de Cetăţean de onoare al Oraşului Academicienilor pentru trei personalităţi care fac cinste Ţării Năsăudului.
Prof. dr. Ion Istrate are o bogată activitate culturală, cu care Țara Năsăudului se poate mândrii. Ilustru critic și istoric literar, prof. dr. ION ISTRATE este autorul unor lucrări care s-au bucurat de un imens prestigiu științific la nivel național. Fiu al Năsăudului, reputatul scriitor și traducător a unor volume din limba italiană, a făcut și face cinste orașului natal, prin întreaga sa activitate.
Floare Pleș, actualmente președinta Cercului ASTRA oraș Năsăud este o personalitate activă în viața culturală a orașului Năsăud. În calitatea domniei sale de președintă a Cooperativei de Consum oraș Năsăud, dar și de vicepreședintă la Primăria Orașului Năsăud, timp de 10 ani, s-a implicat cu responsabilitate și profesionalism în dezvoltarea orașului, prin realizarea unor programe de investiții la nivelul orașului. Pe linie culturală, domnia sa a publicat un număr de 3 volume (monografii) care stau mărturie generațiilor viitoare, ca sursă-document.
Dr. Stan Iuga Nicolae s-a implicat și a sprijinit necondiționat dezvoltarea Spitalului orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud și a inițiat numeroasele proiecte caritabile pentru comunitatea năsăudeană și nu numai.
Titlurile vor fi acordate de primarul Mircea Romocea, în numele Consiliului Local şi al comunităţii, şi se alătură celor 55 de nume aflate în galeria Cetăţenilor de onoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5