Taina plantelor
Ulei esențial de CAMFOR (Cinnamomum camphora)
Mie, 09/08/2021 - 12:48
Descriere: Arborele de Camfor este o specie foarte longevivă, mereu verde, originară din Asia. Uleiul esențial de Camfor se poate extrage doar din coaja și rădăcinile arborilor de peste 50 de ani și are o importanță aparte în practicile religioase hinduse. Acesta este unul dintre uleiurile esențiale cu un spectru foarte larg de utilizări, fiind folosit pentru menținerea sănătății respiratorii, calmarea durerilor și a senzațiilor de mâncărime, reducerea febrei, îngrijirea pielii și tonifierea sistemului nervos.
Cei mai notabili compuși ai camforului sunt: cineolul, sabinenul, α-terpineolul, α-pinenul, safrolul și metileugenolul. Din punct de vedere al mirosului, Camforul se aseamănă cu uleiul esențial de Eucalipt și este compatibil cu aromele mentolate, citrice sau lemnoase. În parfumerie și aromaterapie, uleiul de Camfor face parte din categoria notelor de mijloc, fiind descris ca având o aroma intensă, lemnoasă, proaspătă și invigorantă.
Acțiune: Decongestionează căile aeriene, ușurează respirația și calmează tusea. Curăță pielea și normalizează activitatea glandelor sebacee. Combate stările de tristețe, frică sau agitație și induce o stare de bine, combătând stresul. Calmează mâncărimile și stimulează microcirculația cutanată. Atenuează durerile articulare și musculare (masaj). Scurtează timpul de refacere a organismului în perioadele de convalescență. Protejează împotriva înțepăturilor de insecte. Are proprietăți revulsive, antipruriginoase, analgezice, antiinflamatoare, energizante, răcoritoare, dezinfectante, antifungice și antivirale.
Mod de folosire: Extern: 5-10 picături de ulei esențial în 1 L apă fierbinte–pentru inhalații. 3-5 picături de ulei esențial în 30 ml apă–pentru aromaterapie și odorizarea ambientului. Se recomandă folosirea unui difuzor cu ultrasunete sau a unui nebulizator. 3-5 picături de ulei esențial în 50 ml de ulei vegetal (de ex.: măsline, floarea-soarelui, avocado, jojoba) – pentru masaj. Se poate folosi și în componența unor produse cosmetice (de ex.: creme de corp, tratamente pentru păr, loțiuni de curățare a tenului), diluat într-un ulei (de ex.: cocos, măsline, avocado, jojoba, migdale dulci), apă florală (hidrolat/hidrosol) sau în glicerină vegetală. Atenție! Nu se folosește intern de către femeile însărcinate sau care alăptează și de catre copiii sub 2 ani. Deoarece uleiurile esențiale sunt foarte concentrate, se recomandă folosirea diluată și testarea lor pe o porțiune mică de piele înainte de utilizare.
Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericumimpex.ro
- Bd.Decebal, Nr.44,Bloc.K2,Parter; telefon:0263701935; mail:[email protected]
- Calea Moldovei Nr.40,incinta Kaufland;
telefon: 0767688755; mail:[email protected]
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
- Când aţi mers pentru prima dată la colindat? Care a fost prima colindă pe care aţi spus-o la...
Comentarii
prof. Radu Băeș -
Vin, 17:17
La mulți ani cu sănătate!
Leon Pintea -
Vin, 16:32
Astept cu mult interes (luni 30.12.2024) sa vad daca puterea judecatoreasca mai exista in aceasta...
Rus Augustin -
Vin, 13:41
STIMATE DOMNULE PROFESOR,
ISTORIA ... „tainic atelier a lui Dumnezeu” ne poate ajuta să...
Leon Pintea -
Vin, 10:12
Intr-un stat democratic cele trei puteri care confera statutul de stat de drept sunt :...
vasy -
Joi, 22:51
Nu vă lămurește clar art. 2? Nu vreți să vedeți decât altceva? Citiți-l, că nu are multe cuvinte....
Aniversări
Cu ocazia zilei de naştere, urăm multă sănătate, bucurii şi putere de muncă, domnului CLAUDIU POP, viceprimar al comunei Şieu Măgheruş.
La mulţi ani...
În zi de naştere, urăm dlui PETRE PETRUSE, îndrăgit interpret al cântecului popular, Cetăţean de Onoare al comunei Lechinţa, multă sănătate,...
Cu ocazia zilei de naştere, urăm multă sănătate, bucurii şi putere de muncă, activități educaționale reușite și proiecte frumoase domnului prof.
In Memoriam
Ajun de Crăciun.
Cineva schimbă aerul
de deasupra satului.
Adaugă comentariu nou