UN NOU SUCCES AL CORALEI “ANDREI MUREŞANU”
Sute de iubitori ai ortodoxiei au ignorat viscolele ce au cuprins o parte a Moldovei şi s-au întâlnit în Duminica Ortodoxiei în localitatea Fundu Moldovei, jud. Suceava. Aici, 38 de formaţii corale s-au perindat pe scena căminului cultural, promovând muzica corală religioasă ortodoxă în cadrul unui festival-concurs naţional.
Corala “Andrei Mureşanu” Bistriţa a participat alături de formaţii corale ale aşezămintelor culturale, cele ale liceelor cu profil muzical si teologic şi coruri parohiale care au obţinut numeroase succese pe plan naţional si internaţional.
Nu este neînsemnat lucru pentru această mică localitate să găzduiască formaţii corale consacrate din Iaşi, Suceava, Brăila, Botoşani, precum şi din alte localităţi mai mult sau mai putin cunoscute.
Prestaţia acestora a fost cântărită de un juriu exigent: un redactor radio, profesori si conferenţiari universitari dr. ai Universitaţii de Arte “G. Enescu” Iaşi, un prof. dr al Colegiului de Arta “Ciprian Porumbescu” Suceava si dirijorul Emil Forfotă plecat de pe meleagurile judeţului nostru spre a-si clădi un renume în Campulung Moldovenesc.
Corala bistriţeană, având un repertoriu ales cu grijă si talent de dirijorul prof. şi arhidiacon Cornel Pop, interpretând fără cusur piesele din concurs, a făcut ca premiul I sa-i fie acordat cu felicitările de rigoare, la sectiunea “Coruri parohiale”, în cadrul celei de-a XXIII-a ediţie a Festivalului-Concurs BUNA VESTIRE din 24 martie 2013.
Astfel, Corala si distinsul ei dirijor şi-au mai dovedit încă o dată valoarea, demonstrând că talentul, munca susţinută, perfecţionismul, responsabilitatea, duc la reuşite care le fac cinste atât lor, cât si urbei din care fac parte.
Juriul a apreciat faptul că în prima parte a zilei, corala “Andrei Mureşanu” a fost prezentă în biserica “Izvorul Tămăduirii” din Câmpulung Moldovenesc, unde a dat răspunsurile la Sf. Liturghie. Le-a recomandat organizatorilor să ceară corurilor participante să le urmeze exemplul, începând cu următoarea ediţie a festivalului.
Teodor Giosan - preotul paroh al bisericii “Izvorul Tămăduirii” a fost extrem de plăcut impresionat de prestaţia coriştilor bistriţeni.
Participarea coralei “Andrei Mureşanu” la aceste activităţi n-ar fi fost posibilă fără sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, căruia îi aduce alese mulţumiri.
Leontina Burza
Citiţi şi:
- Corala “Andrei Mureșanu” prezentă la Festivalul coral internațional “Ecouri Transilvane” Zalău
- Corala „Andrei Mureşanu”, concerte în judeţul Suceava
- „Realizarea actului artistic presupune şi o susţinere din partea forurilor diriguitoare”
- Festivalul de muzică corală sacră „Tudor Jarda” la a V-a ediţie
- Corala “Andrei Mureşanu” la Câmpulung Moldovenesc
Adaugă comentariu nou