Un număr de 13 bistriţeni au fost prostiţi cu cartele PrePay! Toţi visau la câştiguri mari

Inventivitatea escrocilor şi specularea dorinţei de îmbogăţire rapidă face victime şi în zona judeţului nostru.  Nu mai puţin de 13 persoane, anunţate telefonic că au câştigat „premii” în bani, au fost înşelate să depună sume de bani în diverse conturi bancare ale unor necunoscuţi, în acest an, anunţă Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud. Prejudiciul total reclamat este de 27.000 lei.

          “Ultima victimă a fost un bărbat de 85 de ani din Bistriţa. Acesta a fost sunat pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care i-a comunicat că a câştigat un premiu în valoare de 4300 lei. Pentru ridicarea premiului, apelantul i-a comunicat că trebuie să plătească o taxă în valoare de 1700 lei, lucru cu care bătrânul a fost de acord. După aproximativ o jumătate de oră, la locuinţa bătrânului s-a prezentat un tânăr care s-a recomandat ca fiind angajat al unei reţele de telefonie fixă şi care i-a spus că a venit să ridice taxa pentru câştigarea premiului. Reclamantul i-a înmânat de bună-voie suma menţionată, iar tânărul necunoscut a plecat imediat cu banii”, precizează inspectorul Antonela Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

          Poliţiştii explică şi modul de operare al escrocilor. Astfel, indivizi cu voci convingătoare apelează pe telefonul fix sau mobil, diverse persoane, se recomandă ca fiind reprezentanţi ai unor firme de telefonie/alte organizaţii şi îl anunţă pe cel sunat că, în urma unor extrageri, este „fericitul câştigător” al unor sume de bani. Pentru a intra în posesia banilor, cei sunaţi trebuie să cumpere mai multe cartele pre-pay şi să comunice seriile/codurile de încărcare sau să depună într-un cont bancar precizat sau printr-un mandat poştal o sumă de bani, pentru a intra în posesia IMEDIATĂ („chiar astăzi”) a premiului.

          Din nefericire, nu puţini suint cei naivi, dornici de un câştig rapid, iar operaţiunea se bucură de un mare succes. În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5