Una caldă, alta rece şi… iar caldă
Primarul Niculae Anghel ne informează că, de 1 Decembrie, va fi inaugurat noua clădire a Primăriei şi, totodată, va fi dezvelit bustul regelui Decebal amplasat în faţa primăriei, bust executat de sculptorul Vlad Prună şi donat localităţii marelui George Coşbuc, de către medicul Traian Gheorghe Dascăl. „Este cel mai potrivit moment pentru inaugurarea acestora”, a precizat primarul.
Pentru ca totul să iasă „la fix”, se lucrează intens la amenajarea unei parcări şi a unui părculeţ din faţa primăriei care, neapărat trebuie să fie gata până pe 1 Decembrie. Arhitectura noii primării este una deosebit de frumoasă, lucrările începute în vara anului 2008 necesitând o investiţie de aproximativ 1,75 milioane lei.
Dar, primarul Anghel Niculae are, pe lângă această bucurie, şi o supărare în legătură cu participarea în coplată la lucrările de introducere a magistralei de apă potabilă în comuna Coşbuc, bani pe care nu-i prea are, nici nu ştie de unde să-i ia. Valoarea întregii lucrări derulate prin CNI SA Bucureşti şi executată de forma „Serbis” Bistriţa, este de 4,8 milioane lei, iar coplata administraţiei comunei se ridică la 630.000 lei. Deoarece încă nu s-a plătit nimic din această sumă, la datorie adăugându-se de-acum, normal, şi penalităţile de întârziere, administraţia se zbate pentru a găsi soluţii. „S-a încercat contractarea unui credit bancar, dar condiţiile de împrumut fiind dezavantajoase, s-a renunţat. S-a cerut un sprijin guvernamental, trimiţându-se memorii la Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar nu au primit, încă, nici un răspuns. Avem tratative cu Aquabis Bistriţa ca, în schimbul cedării exploatării serviciului de utilitate publică, datoria să ne fie achitată. Vom vedea cum se va rezolva această acută problemă”, a spus primarul Anghel destul de îngândurat.
Noi vă informăm că au fost executate lucrări pe un tronson de circa 9 kilometri de reţea stradală, aşa cum prevedea proiectul tehnic. Alimentarea se face din izvorul de pe Valea Hordoului, conductele ducând apa la bazinul de captare amplasat în zona cunoscută sub numele de „Pe Poduri”, care are o capacitate de 300 de metri cubi. Este în funcţiune un minilaborator de tratare a apei prin clorinare şi dedurizare, precum şi un bazin de decantare.
După aceste probleme (cald-rece) ale primarului, iată că urmează una caldă de-a dreptul: a fost semnat contractul de finanţare prin Măsura 322 de modernizare a satelor româneşti, contract care va aduce Coşbucului suma de 2,5 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. „Vom folosi aceste fonduri pentru reparaţii la Căminul Cultural, vom moderniza din temelii bucătăria şi vom amenaja o cameră frigorifică, aici. De asemenea, aceşti bani îi vom folosi şi pentru reabilitarea drumurilor de interes local, la introducerea canalizării şi la construirea unui cămin de îngrijire a copiilor abandonaţi, care va avea 16 locuri de cazare”, a spus primarul Niculae Anghel.
Citiţi şi:
- Va fi apă potabilă la robinet!
- În faţa Primăriei din Coşbuc- bustul lui Decebal
- Programul „Cornul şi laptele”, blocat în licitaţii. Ministrul Pop vrea o masă caldă pentru 700.000 elevi
- La Runcu Salvei – una caldă, una rece
- Așa DA! Start Programului Pilot "Masă caldă", la Școala Gimnazială Sânmihaiu de Câmpie!
Adaugă comentariu nou