C.N. „George Coşbuc” Năsăud,

Va avea 2 clase întâi în anul şcolar viitor!

Au început înscrierile viitorilor elevi în clasa întâi pentru anul şcolar 2009-2010, încă de săptămâna trecută, acţiune care se va finaliza în data de 1 mai 2009.

O preocupare în acest sens o au şi cei din conducerea Colegiului Naţional „George Coşbuc” Năsăud în a cărui subordonare se află Şcoala de Aplicaţie – unitate cu clasele I-IV, unde, începând din toamnă, vor funcţiona două clase întâi faţă de una (cât a fost până anul acesta).

„Da, în proiectul planului de şcolarizare pe anul 2009-2010, aprobat în consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean, sunt prevăzute pentru liceul nostru 2 clase de nivel I, cu 50 de locuri. Suntem convinşi că se vor ocupa foarte repede aceste locuri, ţinând cont de renumele acestei unităţi de învăţământ, de calitatea actului şcolar şi rezultatele foarte bune obţinute de elevi şi dascăli”, a precizat prof. Dorel Alexandru Coc, directorul colegiului.

„În acest sens vă vom da şi argumente, în mare parte ştiute şi răsştiute”, ţine să completeze prof. Steluţa Vâju, director adjunct. „Astfel: elevii care învaţă în ciclul primar la şcoala noastră vor avea o continuitate, trecând mai uşor în clasa a V-a, deoarece cunosc o parte din dascăli şi sunt familiarizaţi şi cu colegii. De asemenea, calitatea personalului didactic şi baza materială sunt un atu. În ultimii doi ani, şcoala noastră a fost nominalizată între cele mai bune şcoli din ţară, de către MECI, ţinând cont că în judeţul nostru doar încă un liceu a primit această distincţie, iar domnul director Dorel Al. Coc a primit Diploma de merit. La acest lucru au contribuit toate olimpiadele şi concursurile şcolare unde s-au obţinut rezultate deosebite. Avem şi o bază materială şi condiţii excelente, Şcoala de Aplicaţie fiind reabilitată capital, dispunând de centrală termică proprie, 2 săli de baie, o sală pentru programul „cornul şi laptele”, o sală profesorală, un cabinet metodic. Toate învăţătoarele sunt titulare şi au gradul didactic I, două dintre ele sunt institutori (Dochia Moldovan şi Delia Crişan), având la orele de lb. străină (cls. III şi IV), religie şi sport (cls. I-IV), profesori cu studii superioare şi experienţă în domeniu. Întotdeauna s-a avut grijă de toţi elevii, nu au fost trataţi discriminatoriu, lucrându-se cu fiecare în parte dacă a fost necesar”, a spus prof. Steluţa Vâju, director adjunct.

„Vreau să precizeze şi faptul că colegiul nostru are prof. psiholog şcolar, prof. logoped, cabinet stomatologic şi cabinet medical. Dispunem, de asemenea, de 3 reţele de calculatoare cuplate la internet şi profesori specialişti în domeniu. Să nu uităm nici de Bibliotecă, unde sunt 32.353 de volume, oricând la dispoziţia elevilor, iar în corpul C, avem amenajat prin dăruirea prof. Ioan Seni, Muzeul liceului”, a adăugat directorul colegiului, prof. Dorel Al. Coc.

Se cuvinte să mai amintim şi faptul că elevii au obţinut peste 100 de premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile şcolare judeţene, interjudeţene şi naţionale. Este o cinste şi un avantaj să înveţi într-o aşa unitate şcolară, care a dat ţării peste 20 de academicieni (după scriitorul doctor în ştiinţe juridice Teodor Tanco – peste 30 de academicieni).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5