Vezi ce îşi propune Palatul Culturii. Strategia culturală 2016-2020
În aşteptarea inaugurării Palatului Culturii, noul edificiu al Bistriţei (după renovarea Centrului Cultural Municipal) a fost gândit un program cu cele mai importante evenimente pe care instituţia le va găzdui în perioada 2016-2020.
Luna ianuarie va aduce, an de an, la Palatul Culturii concertul tradiţional de Bobotează, spectacole de Ziua Culturii Române şi Unirea Principatelor, expoziţii la „Casa cu Lei” şi întâlnirea scriitorilor de la Conexiuni, care, de altfel, vor avea loc lunar.
În luna februarie va fi marcată Ziua Îndrăgostiţilor şi va avea loc deschiderea stagiunii teatrale. Luna martie aduce spectacol de varietăţi, sub genericul „Mărţişor muzical”, dar şi un spectacol dedicat doamnelor. Tot atunci este cunoscutul Târg de Paşti al saşilor – Ostermarkt, care va avea data în funcţie de Florii. În funcţie de Paşti, vom avea la Bistriţa Teatrul stradal „Drumul Crucii”, concertul extraordinar de Sfintele Paşti, concert Appassionata şi Cununa de pe Someş (aprilie). Zilele libere de 1 şi 2 mai vor fi petrecute cel mai probabil la Complexul Schullerwald cu cântec, joc şi voie bună. Ziua Europei, Maialul maghiar, Festivalul etniilor – Pfingfest, Zilele Operei „Constantin Pavel” completează agenda lunii mai.
În luna iunie va fi spectacolul pentru copii „Aş sori să fiu o stea”, reuniunea corală „Bartolomeu Anania”, serbările Bistriţei Medievale, iar în iulie spectacolul de dans modern D’Fantasy, dar şi consacratul Festival Internaţional „Nunta Zamfirei”. Luna august vine, în programul cultural, cu Festivalul Bistriţa Rock, Festivalul Tradiţiilor Ţigăneşti şi Zilele municipiului Bistriţa.
În luna septembrie vom avea Festivalul Fanfarelor, iar în octombrie Oktoberfest, manifestare bine receptată de bistriţeni şi Ziua Persoanelor Vârstnice.
În luna noiembrie, la Bistriţa se derulează Festivalul „Pană de Păun” dedicat interpreţilor de muzică populară şi Festivalul Bistriţa Folk dedicat tinerilor folkişti. Tot acum este Festivalul Internaţional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu”.
În decembrie vom intra împreună cu un concert folcloric dedicat Zilei Naţionale, iar apoi, timp de o lună, sub genericul „Rădănicile eternităţii” vor fi manifestări ample în cadrul Târgului de Crăciun organizat de Primăria Bistriţa.
An de an, ne vom bucura şi de un spectacol de amploare în noaptea de Revelion, pe pietonalul bistriţean. Sunt doar o parte dintre proiectele pe care managerul Dorel Cosma şi le propune pentru noua instituţie.
Citiţi şi:
- E oficial! Stă scris pe clădire: Palatul Culturii
- Dorel Cosma: Folclorul se află pe locul IV în preocupările CCM, cu 12% din buget, în timp ce cultura urbană are 62%. Invit pe senatorul Dobra, pe care nu l-am văzut la nicio activitate culturală, să vină să vadă bugetul instituţiei, care e public
- Concert extraordinar de Paști, cu Orchestra Operei Române Craiova
- Proiecte noi pentru cultura judeţului
- Azi, Ionuţ Nistor, instalat oficial, pentru următorii cinci ani, în funcţia de manager al Casei de Cultură din Năsăud. Vezi ce proiecte îşi propune!
Adaugă comentariu nou