Vicepremierul la Năsăud, la lansarea de carte a tatălui său, Vasile Dâncu

"75 de poeme” volum de poezie lansat la Năsăud, în săptămâna când autorul Vasile Dâncu a împlinit frumoasa vârstă de 77 de ani.
Evenimentul a avut loc pe data de 14 Mai 2016, în sala de Festivități a Primăriei Orașului Năsăud. Moderatorul evenimentului a fost primarul orașului Năsăud, prof. Mircea Romocea. De la eveniment nu a lipsit fiul poetului Vasile Dâncu, vicepremierul Vasile Dâncu, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud - Emil Radu Moldovan, vicepreședintele Consiliului Județean - Alexandru Pugna, prefectul județului Bistrița-Năsăud-Ovidiu Frenț, senatorul Ioan Deneș, primarul orașului Beclean - Nicolae Moldovan.
Scurte alocuțiuni adresate autorului și operei acestuia au ținut: profesorul și scriitorul Nicoale Bosbiciu - ”Vasile Dâncu este un poet născut nu făcut, care nu are exces de vorbe în lirica sa”; lectorul universitar dr. Horațiu Catalano - ”Pe poetul Vasile Dâncu îl știu din poveștile tatălui meu…Poezia lui Vasile Dâncu este o poezie senzorială... În poezia poetului Vasile Dâncu regăsim, cei care am trăit la țară, copilăria…”; directorul Bibliotecii Județene Ioan Pintea - ”Mă consider un ucenic a lui Vasile Dâncu. Datorită Domniei sale citesc, datorită Domniei sale scriu…” Totodată acesta a prezentat auditorului o pagină cu prima apariție a poetului, în revista clujeană Tribuna, la vârsta de numai 31 de ani.
Editorul Vasile George Dâncu: ”Dacă ar fi să fac o cronică la această carte aș spune: "Vasile Dâncu sau în căutarea simplității pierdute". Practic, Vasile Dâncu a ajuns la cea mai frumoasă, superbă și profundă simplitate în poezia română”; învățătorul Vasile Bindea, cel care l-a felicitat pe autor ca ”între prieteni ruginiți” a recitat una din poeziile autorului a cărei temă a fost prietenia.
La finalul evenimentului, poetul autodidact și-a început discursul pentru a răspunde unei întrebări ce a apărut ca un lait-motiv de-a lungul carierei sale “De ce scrieți?”: ”M-au tot întrebat unii şi alţii de ce scriu. De-a lungul timpului am dat diferite răspunsuri. Acum spre capăt am găsit în scrierile lui Ion Luca Caragiale o frază care zicea aşa: rar român care citeşte şi nu şi scrie”. După discurs poetul a recitat două poezii din cel mai recent volum al său, spre încântarea și în aplauzele celor prezenți în sală.
În încheierea evenimentului, primarul Mircea Romocea a oferit poetului o diplomă de excelență din partea Primăriei Orașului Năsăud și a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, o plachetă și un coș de flori, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și viață lungă.
Toți cei prezenți în sală, peste 70 de participanți au primit câte o carte din partea autorului, cu autograful acestuia în original.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5