Week-end de poveste pentru vocea de aur a bistriţenilor. Ştefan Pop, laureat la Balul Operei Cluj-Napoca, a oferit mărţişoare muzicale doamnelor de acasă
Peste 500 de clujeni s-au bucurat de o ediţie de neuitat a Balului Operei, eveniment marcant pentru viaţa culturală şi artistică a oraşului, în cadrul căruia cei mai talentaţi tineri artişti au primit premii de excelenţă. Organizat de Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Balul Operei 2018 a fost apreciat pentru eleganţa şi programul artistic unic, dedicat Centenarului Marii Uniri. Managerul general al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, Florin Estefan, i-a invitat pe toţi românii să se bucure de reîntâlnirea cu cei mai valoroşi artişti ai Operei Române. "Nu trebuie să ne bucurăm doar noi, clujenii, ci să se bucure toată ţara, datorită transmisiunii în direct pe TVR. A fost nevoie de curajul tuturor, al întregii echipe, pentru această ediţie!", a spus Florin Estefan pe scena Operei clujene. Dirijorul Tiberiu Soare a condus Orchestra Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, iar programul artistic al serii a inclus cele mai iubite fragmente de operă, valsuri, operetă şi musical, oferite de soliştii, Orchestra şi Ansamblul de Balet ai Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Publicul a devenit personajul principal al serii, după ce Sala Mare s-a transformat în sală de bal, într-un decor de poveste. Peste 5000 de crini imperiali şi trandafiri albi au decorat Opera Naţională Română, creând o atmosferă de poveste, sub bagheta Magnolia.
Tenorul de renume internaţional Ştefan Pop a fost laureatul premiului "Dimitrie Popovici-Bayreuth", oferit de către managerul general al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. "Vă mulţumesc pentru minunile pe care le faceţi în Cluj! România trăieşte, este vie, toată lumea ştie de noi!", a spus Ştefan Pop, care i-a încântat apoi pe spectatori şi telespectatori cu "Nessun Dorma" din Turandot de G. Puccini.
Tenorul Ştefan Pop, născut la Bistriţa, a câştigat două dintre cele mai importante competiţii vocale internaţionale (Operalia, găzduită de Teatro alla Scala din Milano, sub conducerea lui Placido Domingo, şi Competiţia Internaţională de Muzică de la Seul, în 2010). Ştefan Pop a interpretat roluri memorabile pe scenele Staatsoper Hamburg, Wiener Staatsoper, Opernhaus Zurich, Opera national de Paris, Royal Opera House. Proiectele sale de viitor includ interpretarea operelor Roberto Devereux la Teatro Carlo Felice din Genova, Rigoletto la Soirees Lyriques de Sanxay (Franţa) şi Faust la Ă'pera de Oviedo (Spania).
A urmat o seară absolut emoționantă la Centrul Cultural Dacia, organizată de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud. Tenorul Ştefan Pop a cântat acasă alături de soprana Cristina Marta Sandu, fiind acompaniați de Noua Orchestră Transilvană dirijată de Cristian Sandu. Cele mai frumoase arii de dragoste au fost oferite doamnelor şi domnişoarelor din Bistriţa, de Mărţişor, în ceas de primăvară.
Citiţi şi:
- Concert de gală la Zilele Bistriţei
- Tenorul Ştefan Pop, vocea de aur a Bistriţei, a strălucit, de Florii, acasă
- Eveniment cultural de excepţie: soprana Anita Hartig şi tenorul Ştefan Pop susţin un concert extraordinar la Bistriţa
- Astăzi, în direct pe TVR 3, vocea de aur a bistriţenilor, Anita Hartig, concertează la Opera Naţională Cluj, sub patronajul Preşedinţiei României
- Tenorul bistrițean de reputație mondială, Ștefan Pop, cântă acasă
Adaugă comentariu nou