„Ziua Pământului”, sărbătorită şi la Bistriţa
-
View the full image
.
-
View the full image
Vasile Bar şi Ovidiu Creţu
-
View the full image
.
-
View the full image
.
-
View the full image
.
„Ziua Pământului” a fost sărbătorită, ieri, pe tot Globul, prin diverse acţiuni ecologice. Peste 4.000 de organizaţii neguvernamentale şi 700 de milioane de oameni din 170 de ţări sunt implicaţi în acţiuni de protejare a resurselor naturale ale planetei
Tot cu această ocazie, Primăria Bistriţa împreună cu Centrul Europe Direct au organizat o serie de acţiuni de plantare de pomişori în diverse locaţii din Bistriţa, dar şi în oraşul Năsăud. Organizatorii au vrut să tragă un semnal de alarmă împotriva poluării.
În acest sens, echipa Centrului Europe Direct Bistriţa, angajaţii Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Consiliul Local al Tinerilor din cadrul Primăriei Bistriţa, zeci de voluntari şi elevi au primit undă verde la plantat puieţi.
,,Ne-am dorit ca prin aceste acţiuni ecologice să milităm pentru un viitor mai bun al plantei noastre. Atunci când un mic gest este făcut de mii şi milioane de oameni, acesta are un impact foarte mare asupra mediului înconjurător, pentru că eco- responsabilitatea cetăţeanului reprezintă angajamentul pe care îl luăm la nivel individual şi de grup, pentru limitarea impactului negativ asupra mediului”, ne-a precizat Elena Bărbos, consilierul de comunicare al Centrului Europe Direct Bistriţa.
„Ziua Pământului” a intrat în calendarul manifestărilor dedicate mediului înconjurător în anul 1970, datorită senatorului american Gaylord Nelson. Acesta a vrut să tragă un semnal de alarmă faţă de faptul că, în acea perioadă, clasa politică arăta un vădit dezinteres faţă de mediu.
Acum 40 de ani, peste 20 de milioane de americani au ieşit în stradă şi au demonstrat paşnic pentru conservarea resurselor naturale ale lumii. Cu 20 de ani mai târziu, peste 200 de milioane de oameni din 141 de ţări au transformat „Ziua Pământului” într-o manifestaţie internaţională din dorinţa de a milita pentru protejarea resurselor naturale, a biosferei şi a sănătăţii oamenilor.
Adaugă comentariu nou