5 sfaturi pentru a construi o afacere de succes în agricultură

Agricultura este un sector care oferă multe oportunități pentru o afacere de succes, însă începutul este mai greu, mai ales când nu ai experiența necesară.

Dacă te numeri și tu printre cei care vor să demareze o afacere în agricultură, îți întindem și noi o mână de ajutor, oferindu-ți câteva sfaturi inspirate din experiența unor fermieri de succes.

 

Apelează la serviciile unui consultant

Când începi o afacere, sunt multe lucruri de care trebuie să ții seama, însă unele îți pot scăpa din vedere, în timp ce altele îți sunt total necunoscute. De aceea, este bine să apelezi încă de la început la cineva cu multă experiență în domeniu, care îți va explica toți pașii pe care îi ai de urmat și te va ajuta pe măsură ce pui afacerea pe picioare.

Serviciile de consultanță agricolă de la Agricover îți stau oricând la dispoziție cu specialiști calificați care îți pot oferi consiliere și sprijin, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru afacerea ta.  

 

Identifică cele mai bune surse de finanțare

E greu să suporți din fonduri proprii investiția inițială și celelalte cheltuieli pe care le presupune o astfel de afacere, întrucât sumele necesare sunt destul de mari. De aceea, cel mai bine este să găsești una sau mai multe surse de finanțare, care să îți asigure aceste sume în condiții avantajoase.

Creditele pentru fermieri sunt soluțiile de finanțare cele mai convenabile pentru investitorii din domeniul agricol, întrucât condițiile de rambursare sunt adaptate nevoilor acestora.

 

Găsește un furnizor de încredere pentru inputurile agricole

Pe parcursul campaniei agricole ai nevoie de semințe, motorină, îngrășăminte, produse pentru protecția plantelor și alte substanțe necesare plantelor până la momentul recoltării. Aceste produse sunt denumite generic „inputuri agricole”, iar în cazul lor nu trebuie să faci rabat de la calitate.

Pentru a folosi cele mai bune produse ai nevoie de un furnizor serios, care se bucură de recomandări favorabile din partea celorlalți fermieri cu vechime. De asemenea, încearcă să găsești un furnizor ce oferă clienților anumite facilități, cum ar fi discounturi pentru achizițiile care depășesc o anumită sumă sau posibilitatea plății în rate fără dobândă.

 

Folosește o platformă digitală pentru managementul fermei

O platformă digitală cu servicii integrate pentru managementul fermei este un instrument care îți va ușura considerabil munca, oferindu-ți totodată recomandări și soluții pentru anumite probleme.

Prin intermediul său poți monitoriza culturile cu ajutorul imaginilor din satelit, poți primi din timp alerte meteo și poți urmări în timp real poziția utilajelor agricole.

De asemenea, o astfel de platformă te ajută să ții o evidență a documentelor și cheltuielilor, facilitând totodată achiziția de inputuri agricole în condiții avantajoase.

 

Nu investi toți banii din start

O afacere în domeniul agricol trebuie lăsată să se dezvolte treptat, mai ales dacă nu ai încă suficientă experiență în acest domeniu. De aceea, nu e recomandat să investești din start o sumă considerabilă, ci să pornești „de jos”, fără a risca totul de la bun început.

Nu trebuie să te aștepți la profit după primul an, fiind de preferat ca în această perioadă să îți testezi ideile la o scară mai mică și să înveți din mers. Apoi, dacă lucrurile merg bine și ai căpătat oarecare experiență, poți extinde afacerea, investind progresiv.

Trebuie să mai știi că fermierii aflați la început de drum au slabe șanse de reușită dacă intră direct în competiție cu marii producători de pe piață. De aceea, te mai sfătuim în final să analizezi cu atenție piața, pentru a identifica anumite segmente mai puțin exploatate, dar care îți pot oferi posibilitatea de a-ți dezvolta afacerea fără a fi zdrobit de concurență încă din primul an.  

 

Sursa foto Shutterstock (Imaginea poate fi descărcată de aici)

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5