Administraţia judeţeană alături de parteneri maghiari şi germani prefigurează proiecte inovative pentru 2014-2020

Grupuri de lucru de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, dar şi de la administraţiile din judeţul Szabolcs – Szatmar – Bereg (Ungaria) şi Districtul Kassel (Germania) s-au reunit, joi, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ, în încercarea de a configura cadrul privind cooperarea şi identificarea unui pachet comun de proiecte inovative privind dezvoltarea inteligentă, care să corespundă priorităţilor strategice ale partenerilor.
Domeniile propuse în vederea promovării unor proiecte transnaţionale sunt dezvoltare regională, dezvoltare rurală, cooperare urban-rural, turism, sănătate, balneologie, domeniul social, incluziune socială, economie socială, clustere economice, competitivitate regională, mediu, educaţie, cultură, sport şi dezvoltarea capacităţii administraţiei publice.
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost reprezentat de vicepreşedinţii Dorin Popescu şi Alexandru Pugna, în timp ce Harald Kühlborn (Departamentul pentru parteneriate europene) şi Freia von Stockhausen (Departamentul pentru parteneriate europene) au prezentat priorităţile strategice ale Districului Kassel, iar Viktor Fekete (manager de proiect) şi Dávid Bartók (manager de proiect) au punctat direcţiile strategice de dezvoltare ale judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg. Nu în ultimul rând, la întâlnirea de lucru a participat unul dintre promotorii relaţiilor externe ale Consiliului Judeţean, Heinrich Schnatmann de lntenationales Bildungs-und Sozialwerk (Germania).
De asemenea, au fost invitaţi, alături de specialiştii CJ BN, reprezentanţi ai instituţiilor subordonate (Centrul Judeţean pentru Cultură, Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană, DGASPC, CSEI 1 ŞI 2 DIN Bistriţa), ai secţiilor maghiară şi germană de la CN „Andrei Mureşanu” şi CN „Liviu Rebreanu”, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei pentru Sport şi Tineret etc.
„La orice fel de întâlniri de acest gen, mai ales că sunt făcute la început de exerciţiu financiar, rezultatele se vor vedea în timp. Vă mulţumim pentru disponibilitatea pe care o arătaţi în colaborarea cu judeţul nostru. Sper ca pe lângă discuţiile efective, să aveţi timp să vă bucuraţi şi de ospitalitatea bistriţenilor”, a apreciat vicepreşedintele Dorin Popescu.
După prezentarea profilului fiecărui judeţ partener şi a principalelor oportunităţi de finanţare pentru 2014-2020, au fost identificate proiecte de interes comun, cu potențial de impact integrat, finanţabile din fondurile europene sau din alte surse (naţionale, internaţionale), dar şi posibile echipe şi lideri de proiect.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5