Administraţiile de pe Valea Someşului în sprijinul cetăţenilor

Năsăud

Administraţia năsăudeană, din lipsa banilor, se află între ciocan şi nicovală. Şi asta deoarece cetăţenii care locuiesc pe străzile care au fost amânate la „marea asfaltare” până în primăvară, sunt nemulţumiţi că ei încă mai circulă prin noroaie sau gropi. Primarul oraşului Năsăud, ing. Dumitru Mureşan, a fost întrebat în ultima întâlnire a legislativului local de consilierul prof. Mărioara Secheli, când vor fi asfaltate şi celelalte străzi rămase (Griviţei, Găgi etc.)

De asemenea, aceeaşi întrebare a fost adresată în ceea ce priveşte reparaţia străzii Comoarei, deoarece riscă în unele zone să o ia la vale, iar în altele nu se poate circula din cauza unor gropi şi şanţuri rămase cam de multişor timp de izbelişte. Primarul Mureşan, răspunzând interpelării consilierului, a afirmat că „Anul acesta nu mai avem bani pentru o acţiune de anvergură pe strada Griviţei, dar în primăvară se va repara, deoarece este cuprinsă în programul de reabilitare derulat în baza creditului bancar suplimentat cu 800.000 de lei după ce, în urmă cu doi ani, administraţia oraşului a luat un credit de 4 milioane de lei, pentru marea asfaltare care viza 45 de străzi colaterale”.

Rebrişoara

Lucrările de introducere a canalizării în localitate, demarate la începutul lunii decembrie a anului 2007, au fost sistate tot din lipsa banilor. Aşa cum, ne-a informat primarul Nicolae Bodiu, „lucrările executate de firma „Edioc” Satu Mare au fost întrerupte temporar deoarece are lucrări în avans de peste 400.000 d elei, fiind realizaţi până acum mai mult de 7 kilometri de canalizare din totalul celor 22 cât prevede proiectul, finanţate din fonduri guvernamentale. Sperăm ca să fim auziţi şi finanţarea să fie reluată cât mai urgent pentru ca lucrările să nu depăşească termenul de execuţie, conform proiectului, care este în vara anului 2009”, a subliniat primarul Rebrişoarei, Nicolae Bodiu.

Runcu Salvei

Aşa cum ne informează primarul Anchidim Pavelea, administraţia comunei Runcu Salvei a întocmit un proiect tehnic pe care l-au depus cu peste o lună de zile în urmă la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, pentru a „prinde” sesiunea a doua de centralizare a cererilor de finanţare. Primarul speră ca în urma acordării celor 500.000 de lei solicitaţi în proiectul depus conform programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, să amenajeze spaţiul verde din zona şcolii care dispune de un loc de joacă pentru copii.

De asemenea, administraţia condusă de Anchidim Pavelea mai are un proiect sprijinit de Consiliul Judeţean prin care aşteaptă o finanţare guvernamentală de 300.000 d elei necesari electrificării celor circa zece gospodării din cătunul Sub Codru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5