Adrian Titieni, desemnat candidat de către Comitetul Executiv al PNl Bistriţa

                        În ședința Comitetului Local Executiv al Organizației Municipale PNL Bistrița din data de 18 februarie 2016, a fost desemnat candidatul PNL la alegerile locale din 5 iunie pentru primăria municipiului Bistrița, în persoana domnului Prof. Univ. Dr. Adrian Titieni.

 

Biroul de presă

al

Organizației Municipale PNL Bistrița

 

*** 

http://www.cncs-nrc.ro/wp-content/uploads/2011/11/CV-TITIENI.pdf

Comentarii

19/02/16 08:55
Vizitator

Zilele trecute, intr-un interviu aparut in presa locala senatorul Dobra anunta cu mult entuziasm ca: proiectul „Titieni pentru Bistriţa” e primul proiect din istoria politică a Bistriţei care e mai întâi civic, şi apoi politic. Lecturand intregul interviu constati cu stupoare ca proiectul „Titieni pentru Bistrita” nu exista. Vorba lui Caragiale: e admirabil, e sublim, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire. De aceea, candidatii ar trebui sa vina cu un program electoral in care sa-si prezinte viziunea lor de dezvoltare a orasului pe urmatorii 4 ani, astfel incat cetatenii sa poata alege in cunostinta de cauza.Chiar daca problemele orasului sunt aceleasi indiferent de formatiunea politica, identificarea si prioritizarea lor intr-un program coerent poate face diferenta intre formatiunile politice, astfel incat alegatorii sa poata alege in cunostiinta de cauza. Pe de alta parte, competitia intre programe favorizeaza mai mult pe cei care nu au fost la putere, intrucat cei aflati la putere trebuie sa explice si motivele pentru care nu au realizat unele din obiectivele programului in timpul mandatului actual.

19/02/16 10:19
Cititor

Daaaaaaa... si probabil ca o sa faca o scena mare de teatru in Centru , pe care zilnic, vom vedea cate o "piesa de teatru" !
Puneti-va domnilor oameni specializati si cu experienta in administratie publica, pentru astia-s oamenii potriviti si lasati-i pe "cilalti" sa-si faca fiecare meseria acolo unde este el calficat, daca vreti sa mearga bine treburile publice si sociale ale municipiului !

19/02/16 11:46
vizitator

Chiar daca nu a avut prea mare succes, trebuie totusi remarcat faptul ca la alegerile locale din 2012 PER Bistrita a venit cu unul din cele mai bune programe de obiective prioritare intitulat „Spre o administraţie orientată înspre prioritaţile cetăţeanului şi creşterea calitaţii serviciilor publice”. Dupa modelul respectiv ar trebui ca toate formatiunile politice care desemneaza candidati sau liste de consilieri sa vina cu astfel de programe concrete, pentru o competitie bazata pe lupta de idei si nu pe atac la persoana.
Iata principalele prioritati enuntate de PER in 2012, publicate in presa vremii la momentul respectiv:
IN DOMENIUL ADMINISTRATIEI PUBLICE
1 .Administratia trebuie sa faca mai mult pentru stimularea crearii de locuri de munca prin realizarea infrastructurii suport pentru dezvoltarea afacerilor si identificarea de noi spatii pentru activitatea IMM. (Parcuri industriale, Incubatoare de afaceri; Identificarea unor spatii in zona centrala a orasului pentru a fi autorizate activitati de interes public ex.: restaurante cu meniu “a la carte”).
2. Externalizarea unor servicii publice si furnizarea unor servicii noi prin colaborarea si sustinerea activitatii unor ONG-uri sau Biserici: (asistenta sociala, protectia copilului, sprijinirea categoriilor defavorizate, situatia cainilor comunitari)
3 .Administrarea infrastructurii publice in interesul public prin introducerea in circuitul public a tuturor cladirilor si spatiilor publice si extinderea duratei de utilizare a acestora: accesul liber pe terenurile de sport aflate in proprietate publica, iluminatul acestora, prelungirea programului strandului municipal, introducerea in circuitul public a cabanelor silvice etc.
4 .Continuarea demersurilor in vederea securizarii trecerilor de pietoni prin suprailuminarea acestora si introducerea de semafoare comandate de catre pietoni cu o atentie speciala asupra localitatii Viisoara.
5 .Furnizarea de servicii medicale in folosul comunitatii prin plata de catre Primarie a medicilor pentru asigurarea serviciului medical in cartiere timp de cateva ore pe saptamana.
6. Identificarea situatiilor in care municipalitatea ar trebui sa intervina pentru achizitionarea unor proprietati in vederea construirii sau desfasurarii de activitati de interes public.
7. Imbunatatirea infrastructurii si a serviciilor pentru transportului public si crearea de parcari la marginea orasului pentru autovehiculele care tranziteaza Bistrita.
8. Initierea unui program de reabilitare a tuturor cladirilor din zona de rezervatie istorica a municipiului. Programul trebuie sa includa intocmirea proiectelor de renovare a fatadelor si acordarea de credite fara dobanda proprietarilor care initiaza aceste lucrari.
9. Reproiectarea traseului centurii Sud si a asa zisului campus al Liceului Liviu Rebreanu in conformitate cu solicitarile bistritenilor.
10 .Asigurarea unui spatiu adecvat Liceului de Muzica.
11. Reinfiintarea targului in Viisoara.
12 .Cresterea numarului si accesibilitatilor serviciilor online.
IN DOMENIUL INVESTITIILOR PUBLICE
1 .Realizarea infrastructurii parcului industrial Sarata si crearea de Incubatoare de Afaceri pentru IMM prin reconvertirea spatiilor fostelor centrale termice si identificarea de noi spatii pentru activitatea IMM.
2. Modernizarea drumurilor vitale pentru viata economica a orasului. Ex: Drumul Tarpiului atat pe raza municipiului cat si extinderea lui prin cooperarea cu CJ pana in localitatea Tarpiu.
3. Construirea de noi drumuri si strazi: artera paralela cu Bulevardul Decebal prin legarea strazilor Artarilor, Colibitei si prelungirea pana in DN 17 C (drumul Nasaudului); artera de legatura intre drumul Tarpiului, Subcetate si DN 17 C, etc.
4. Realizarea podului peste raul Bistrita intre strada Sigmirului si cartierul Zavoaie.
5. Renovarea tuturor cladirilor din zona de rezervatie istorica aflate in proprietatea municipalitatii – eliminarea in timpul cel mai scurt a tuturor invelitorilor de azbociment, crearea de spatii la mansarde pentru desfasurarea de activitati social culturale.
6. Construirea a cel putin 10 terenuri de sport noi in oras (baschet, tenis, fotbal) si a unei piscine olimpice publice.
7. Infiintarea de noi gradinite.
8. Amenajarea pentru agrement a malurilor raului Bistrita prin punerea in executie a proiectelor existente si includerea padurii Codrisor in zona de agrement extinsa.
9. Reabilitarea bazei de agrement de la microhidocentrala.
10. Realizarea de piste pentru biciclete in intregul oras si crearea unui serviciu public de inchiriere a bicicletelor.
11. Mutarea statiei de transfer a deseurilor de pe valea Boilor si a depozitului de DEE-uri din str. Nicolae Dragan.
12 Initierea unei Gradini Botanice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5