Amenajarea grădinii - Sfaturi pentru o curte perfectă

Amenajarea grădinii perfecte poate fi un proces destul de simplu, dacă ai deja o idee clară despre cum ți-ai dori să arate. În esență, este acel loc descris de flori și mult spațiu verde dedicat relaxării tale supreme. La urma urmei, cine poate rezista vederii și parfumului unui trandafir parfumat sau al unei gardenii și gustului unei roșii sau căpșuni suculente? Ai nevoie doar de o locație și un design care se potrivesc nevoilor și dorințelor tale..

 O grădină este un ecosistem viu care prosperă cu ajutorul atenției de rutină. Pe măsură ce experimentezi, lucrezi solul și ajungi să cunoști plantele, grădina ta va răspunde la grija pe care o vei oferi constant.

 Există câteva modalități prin care poți obține o curte bine proporționată și plăcută din punct de vedere vizual, astfel încât timpul, energia și banii tăi să fie folosiți în mod corespunzător. Chiar și grădinile consacrate necesită mici ajustări de la un sezon la altul. Dar dacă planifici cu atenție înainte de a planta, peisajul va rezista în mod minunat în anii următori, fără modificări sau adăugări costisitoare și consumatoare de timp.

 Analizează cantitatea de lumină

 Petrece timp contemplând curtea pentru a analiza câte ore de soare primește grădina ta în fiecare zi, pentru a te asigura că încorporezi în designul acesteia plantele potrivite pentru cantitatea respectivă de lumină. Reține că plantele care iubesc pe deplin soarele au nevoie de cel puțin 6 ore de lumină, plantele care preferă umbra parțială au nevoie între 3 și 6 ore, iar plantele tolerante la umbră beneficiază de 2 sau 3 ore de lumină directă, indirectă sau filtrată toată ziua.

 Analizează solul

 Este important să evaluezi tipul de sol din curtea ta pentru a putea alege corect viitoarele plante. Poţi face acest lucru formând o bilă din pământul existent în grădină; analizează apoi textura acestuia. Dacă prinde repede formă, este un sol argilos; dacă se sfărâmă este un sol nisipos; dacă prinde formă, dar crapă la atingere, înseamnă că este un sol lutos. De asemenea, în funcţie de pH, poţi avea în curte un sol acid, slab acid, neutru sau alcalin.

 Creează o imagine de ansamblu

 Schițează o imagine de ansamblu a curții tale, inclusiv a zonelor de divertisment, a casei și a altor elemente pe care le vei integra. Dacă beneficiezi de un spaţiu generos, poţi amenaja o grădină multifuncțională. Îţi recomandăm să împarţi suprafaţa mai multe zone: o zonă pentru grătar, una pentru relaxare, o zonă pentru cultivarea legumelor sau a florilor. După ce ai făcut această delimitare, vei şti sigur ce elemente va trebui să achiziţionezi pentru fiecare zonă în parte.

 Optează pentru semințe de gazon

 Dacă vrei să ai mereu o peluză verde în grădina ta, fără să depui prea mult efort, poţi opta oricând pentru instalarea unui gazon prin însămânțare. Asigură-te că optezi pentru specia sau mixtura de specii de gazon care va face față condițiilor din curte și cerințelor de utilizare, dar care corespunde și dorințelor tale. Trebuie să știi că cele mai bune condiții pentru germinarea semințelor de gazon sunt toamna și primăvara datorită condițiilor meteorologice. Poți achiziționa seminte de gazon de pe ogorul.ro. Ai la dispoziție o mulțime de varietăți din care poți alege în funcție de necesitățile tale.

 

Optează pentru o varietate de culori cu ajutorul florilor perene

 Desemnează un colț însorit pentru a cultiva semințe de flori perene. Fă acest lucru la începutul primăverii, iar până la mijlocul sau la sfârșitul verii, vei avea o mulțime de flori colorate care îți vor umple de veselie zona bordurilor.

 Aşadar, cu puţină creativitate, poţi amenaja o grădină minunată. Alege un gazon rezistent și flori în culori vii şi bucură-te de frumuseţea care te va înconjura!

sursa foto: https://drive.google.com/file/d/1VQXyXUTjOIeVckDS1yXmDVnZXQ0NJDlG/view?usp=sharing

 


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5