Aproape 2000 de şomeri încadraţi, prin AJOFM BN. Săptămânal, peste 150 de şomeri sunt trimişi la angajatori

Prin servicii de mediere şi consiliere profesională oferite de consilierii Agenţiei  Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud şomerilor înregistraţi în baza de date, au fost încadrati în muncă un număr de 1985 şomeri.  

“De la începutul anului până în prezent, s-au încadrat prin subvenţionarea locurilor de muncă, ca urmare a stimulării angajatorilor pentru încadrarea în muncă a şomerilor şi crearea de noi locuri de muncă un număr de 264 şomeri, din care 64 în Bistriţa, 34 în Sângeorz - Băi, 13 în Beclean, 13 în Maieru, 12 în Năsăud, 11 în Rodna, 11 în Telciu, iar diferenţa de 106 şomeri, în alte localitaţi din judeţ. Prin acordarea măsurilor pentru stimularea ocupării  forţei  de muncă au fost încadraţi  un număr de 244 şomeri care au beneficiat de prima de activare; 8 şomeri care au beneficiat de prime de mobilitate; 15 absolventi înregistraţi care au beneficiat de prima de încadrare. Din totalul de 1985 şomeri încadraţi în muncă, 550 au beneficiat de indemnizaţie de şomaj”, se arată în comunicatul transmis de AJOFM BN.

 Dintre şomerii încadraţi în muncă, 584 au peste 45 de ani, 508 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 418 au între 25 şi 35 de ani, iar 475 sunt tineri sub 25 de ani. Există o proporţie aproximativ egală între bărbaţi şi femei încadrate, respectiv s-au încadrat 1064 bărbaţi şi 921 femei. În functie de rezidenţă, cei mai multi angajaţi în perioada de referinţă provin din mediul rural – 1262 angajaţi şi 723 angajaţi din cel urban. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că, cele mai multe au studii gimnaziale (680), apoi profesionale (644), liceale şi postliceale (536) şi universitare (125).

Conform Legii nr. 76 /2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitaţi, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistraţi, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă;

În săptămâna 5 - 9 iunie 2017, au fost programaţi să se prezinte pentru serviciile de mediere un număr de 160 şomeri indemnizaţi. "Le-au fost emise recomandări în vederea încadrării în muncă potrivit pregătirii profesionale şi nivelul studiilor unui număr de 90 şomeri din care: 40 în industrie, 15 în comerţ, 12 în servicii, 10 în transporturi, 6 în construcţii, 5 în agricultură şi 2 şomeri în alte domenii de activitate. Rezultatul privind încadrarea în muncă ca urmare a recomăndarilor emise se va cuantifica ulterior în urma răspunsului dat de angajator. A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud acordă sprijin permanent atât şomerilor înregistraţi, în vederea încadrării în muncă, cât şi angajatorilor pentru ocuparea locurilor de muncă vacante", se menţionează în comunicatul AJOFM BN. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5