Prevenirea efectelor inundaţiilor, cu fonduri europene

Aproape o treime din autorităţile bistriţene, interesate de accesarea submăsurii 125

Autorităţile locale mai au doar o lună la dispoziţie pentru a depune proiecte pe Submăsura 125 „Lucrări de construcţii, refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor”. După o expunere generală la Colegiul Prefectural, prefectul Florian a convocat una aplicată. Astfel, la “judeţ” au fost invitaţi toţi cei 33 de primari ai localităţilor care au avut de suferit de pe urma revărsării apelor, în perioada 2005-2010, şi care sunt eligibile.

La Bistriţa, au mai ajuns 19 primari “interesaţi în depunerea proiectelor pe această măsură”, care au sesizat necesitatea urgentării trecerii în domeniul public al comunei a albiilor minore ale cursurilor de apă care fac obiectul proiectelor, a cadastrării cursurilor de apă, întocmirii documentaţiilor, obţinerii avizelor şi acordurilor necesare depunerii proiectelor.

«Având în vedere termenul limită de depunere a proiectelor (31.10.2011), prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a stabilit ca Sistemul de Gospodărire a Apelor să transmită primăriilor interesate, în cursul zilei de azi, situaţia cadastrală a cursurilor de apă, iar instituţiile implicate în acordarea avizelor să acorde prioritate acestor proiecte, stabilindu-se în acest sens un calendar pentru depunerea documentaţiilor pentru fiecare tip de aviz. Instituţia Prefectului va monitoriza respectarea acestui calendar pentru a preveni eventualele blocaje”, informează Cancelaria Prefectului.

La şedinţă au participat reprezentanţi ai Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, dar şi ai altor instituţii implicate în eliberarea de acorduri şi avize necesare depunerii proiectelor, respectiv ai SGA BN, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, şi ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5