Arc peste timp, de prietenie literară şi regal de creaţii la „Conexiuni", cu maestrul Romeo Ioan Roşiianu

Un regal debordant, util, necesar şi de mare impact, în minunata, captivanta şi motivanta lume a „patriarhilor slovelor române", creatorii de frumos şi pentru veşnicie, scriitorii din Baia Mare şi reprezentanţi din aproape tot teritoriul României, autori consacraţi, reuniţi sub bagheta magică a literaturii, conduşi cu profesionalism de către veşnicul tânăr, neastâmpărat şi scormonitor în tainele slovelor, propoziţiilor, frazelor, consacratul şi neobositul maestru al cuvintelor, scriitorul Romeo Ioan Roşiianu, au fost oaspeţii Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni", de la frumosul şi elegantul Palatal Culturii Bistriţa, manager - prof. dr. Dorel Cosma, unde au avut un dialog şi o bătălie literară pe meterezele creaţiei, sub o siglă semnificativă şi incitantă „Prietenii literare – Bistriţa – Baia Mare".

Valoroşii oaspeţi au fost onoraţi de prezenţa managerului Palatului Culturii Bistriţa, scriitorul şi prof. dr. Dorel Cosma, preşedintele Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni", - scriitorul Zorin Diaconescu şi membrii fideli ai „Conexiuni", care şi-au exprimat bucuria şi aprecierea faţă de iniţiativa valoroasă a scriitorului Romeo Ioan Roşiianu de a iniţia această formă debordantă de colaborare în lumea literelor – „Prietenii literare".

Prezentarea profesionistă a oaspeţilor din întreaga ţară, inclusiv a operelor acestora de către cel care adună, programează şi lansează adevărate valori literare, maestrul Romeo Ioan Roşiianu, a fost de bun augur şi o provocare la fenomenul literar actual, care este uneori în decădere totală, promovându-se nonvalori, iar ura, dezbinarea, găştile, bisericuţele şi cercurile înschise din cheiurile Dâmboviţei distrug frumosul, fiecare având locul şi rolul lui în lumea literară, în societate, şi valoarea lui intrisecă, confirmată de cititori, de vreme..., iar timpul nu aşteaptă şi nimeni nu poate fi cărat în spate sau împins în faţă dacă nu se străduieşte să fie bun, să se perfecţioneze, să fie altruist faţă de semeni etc., a punctat, obiectiv, scriitorul Ioan Romeo Roşiianu.

Această formă de prietenie este ca un panaceu pentru inimile şi sufletul scriitorilor, artiştilor plastici, iar dialogul „poet contra poet" a fost de mare profunzime şi elevat în lumea scriitorilor din Bistriţa şi Baia Mare, ca răspuns la vizita făcută de bistriţeni la Baia Mare, prin care vibraţiile neuronilor creează opere de artă nemuritoare.

A fost o zi de magie literară, de înaltă sensibilitate, un debordant act de cultură, în lumea mirifică a creaţiei, cu valori lansate în literele româneşti!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5