Legislativul local a votat “pentru”

Asocierea cu CODEC SPAT

Consilierul local al oraşului Năsăud şi-a dat acordul de principiu în ultima şedinţă lunară, pentru asocierea administraţiei locale cu firma clujeană SC “CODEC SPAT” SRL în vederea implementării sistemului SPAT (Sistem de Prevenire a Accidentelor de Trafic), pe drumurile publice de pe raza oraşului. Acest sistem SPAT va măsura viteza autovehiculelor, va fotografia autovehiculele care depăşesc limitele legale de viteză, va întocmi în mod automat procese-verbale de contravenţie pentru persoanele ce se fac vinovate de aceste contravenţii.

Amenzile vor intra în bugetul localităţii, urmând ca încasările să fie împărţite conform înţelegerii părţilor.

Acest memoriu de prezentare a sistemului SPAT a fost adus şi susţinut în faţa legislativului local de către subinspectorul Adrian Câmpan şi agentul şef principal Traian Ciocan, subliniind faptul că firma Codec Spat va efectua: instalarea pe a lor cheltuială a echipamentelor de detecţie, de tip radar, asigurarea alimentării radarelor cu energie, colectarea lor la sistemul de telecomunicaţii, asigurarea service-ului şi reparaţia sistemului, urmând ca, la sfârşitul contractului să îl transfere gratuit în proprietatea oraşului.

Asocierea se finanţează din amenzile încasate de la cei care depăşesc viteza legală pe raza localităţii, ştiut fiind că punctul de amendă este egal cu 10% din salariul minim pe economie (54 lei).

Consilierul Dan Petru Moldovan s-a declarat întru-totul de acord cu asocierea în timp ce Viorel Naşcu a fost împotrivă, susţinând că cele cinci radare instalate în oraşul Năsăud, destul de mic, nu sunt chiar de strictă necesitate deoarece nu au avut loc accidente majore. În ceea ce priveşte restricţia de 30 km/h în unele zone ale localităţii nu este chiar necesară, putând fi ridicată la 50-60 km/h, drept pentru care a votat “împotriva” sistemului SPAT. Dar, cum “cu o floare nu se face primăvară”, votul lui nu a afectat cu nimic, propunerea trecând cu votul celorlalţi 16 consilieri, urmând ca radarele să fie amplasate cât mai urgent cu putinţă în zonele cu trafic intens: la intersecţia cu strada Bistriţei, la policlinica veche, în zona Pieţei agroalimentare, în zona şcolilor şi în zona Intex-ului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5