Peste 330 de şoferi sancţionaţi de poliţişti. Sucevean depistat cu 175 km/h pe Podirei

           Poliţiştii bistriţeni au acţionat în acest weekend în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acţiunile au avut ca scop creşterea siguranţei în trafic, în special reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

“Cu acest prilej au fost aplicate 331 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 82.750 de lei, dintre care 157 pentru viteză peste limita legală, 49 pentru nerespectarea normelor referitoare la utilizarea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor speciale de retenţie, 3 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, fără dispozitiv tip „mâini libere” şi 122 de sancţiuni contravenţionale pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră. De asemenea, în această perioadă polițiștii bistriţeni au constatat 3 infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Astfel, duminică, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud au depistat, pe DN 17, pe raza localităţii Podirei, un bărbat, de 43 de ani, din judeţul Suceava, conducând cu viteză excesivă. Acesta a fost surprins cu ajutorul aparatului radar în timp ce circula cu viteza de 175 de km/h. Polițiștii l-au sancționat cu amendă de 1.125 de lei, iar ca măsură complementară i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

„Pe parcursul desfăşurării acţiunii, poliţiştii bistriţeni au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din Ilva Mică, şi un bărbat, de 32 de ani, din Maieru, în timp ce conduceau autoturisme pe DN 17D, pe raza localităţilor Ilva Mică şi Anieş, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Faţă de cei doi a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, precizează IPJ BN.

Totodată, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Dumitra, care conducea un moped neînmatriculat pe DN 17C, pe raza localităţii, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările sunt continuate faţă de conducătorul mopedului sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5