Au început activităţile educaţionale pentru copiii ucrainieni din Tabăra Speranţa de la Herina
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud anunţă că în Tabăra „Speranța”, de la Herina, au debutat activitățile educaționale, în limba română, cu tinerii și copiii ucraineni. Aceștia au participat la jocuri de socializare, de acceptare, de atenție, au învățat formule de salut și de prezentare. De asemenea, elevii s-au distrat la ora de Zumba cu Annamària Antal, instructor de dans la Melinda Dance School. "Datorită sprijinului acordat de agenții economici, fiecare elev a primit un kit educațional adecvat vârstei.
Activitățile vor continua în zilele următoare. Mulțumim tuturor factorilor implicați!", este mesajul transmis de IŞJ BN.
În plus, un Centru Educaţional pentru Copii funcționează la Școala Gimnazială nr 4 Bistrița și este deschis tuturor copiilor refugiaților ucrainieni care rezidează temporar pe raza municipiului Bistrița și în localitățile limitrofe. Înscrierea se face pe baza unei cereri disponibila pe site sau direct la sediul centrului.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Palatul Copiilor Bistriţa, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi unităţile de învăţământ din judeţ, a lansat în urmă cu aproximativ două săptămâni campania "De la copii, la copii", având ca scop acordarea sprijinului educaţional copiilor refugiaţilor ucraineni. Resurse educaâionale ale programului pot fi accesate pe site-ul www.isjbn.ro.
Citiţi şi:
- IŞJ BN: 15 cereri depuse pentru înscrierea copiilor ucrainieni în şcoli şi grădiniţe din judeţ!
- Astăzi, la Besançon, eveniment muzical cu stângere de fonduri pentru organizațiile din Bistriţa care sprijină refugiații ucrainieni!
- Ioan Turc: Primăria Bistriţa se implică în oferirea de servicii educaţionale pentru copiii refugiaţilor ucraineni
- IŞJ BN: 15 elevi ucrainieni au solicitat să participe la cursuri în calitate de audienţi! Alţi 19 elevi participă la activităţi extraşcolare
- Suportul financiar acordat de Asociația de prietenie franco- română, utilizat pentru integrarea refugiaților ucrainieni din Bistrița și din regiune
Adaugă comentariu nou