IŞJ BN: 15 cereri depuse pentru înscrierea copiilor ucrainieni în şcoli şi grădiniţe din judeţ!

Până în prezent, la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate 15 cereri de înscriere pentru preșcolarii/elevii din zona conflictului armat din Ucraina intrați pe teritoriul județului, care au solicitat calitatea de audient și emiterea deciziilor de repartizare. Este vorba despre patru copii de învățământ preșcolar, şapte elevi de învățământ primar, trei elevi de învățământ gimnazial și un elev de liceu.
"Aceștia au fost repartizați în următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului (2), Școala Gimnazială Lunca Ilvei (1), Școala Gimnazială „E. Grapini” Șanț (2), Școala Gimnazială Spermezeu (4), Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud (1), Școala Gimnazială Miceștii de Câmpie (4), Grădinița cu Program Prelungit Năsăud (1). Procesul este în dinamică, raportarea se actualizează zilnic, în conformitate cu realitatea existentă la nivelul comunităților", anunţă Biroul de presă al IŞJ BN.
„Prin audient se înțelege elevul școlarizat într-un alt sistem de învățământ din altă țară, care își continuă, la cererea părintelui sau a reprezentantului legal al elevului minor, a elevului major sau a autorității competente, parcursul școlar într-o unitate de învățământ din sistemul de învățământ românesc și este înscris în cataloage provizorii, până la echivalarea studiilor și susținerea eventualelor diferențe”, se arată în actul normativ.
În paralel, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și unitățile de învățământ din județ a lansat campania „DE LA COPII LA COPII”, având ca scop acordarea de sprijin educațional copiilor refugiaților ucraineni.
Activitățile au debutat luni, 14 martie 2022, în comunitatea de la Herina (Tabăra Speranța) și vor continua în perioada următoare. În același timp, începând de luni, 21 martie 2022, se vor desfășura activități educaționale de sprijin în cadrul Centrului educațional pentru copiii refugiaților, deschis în incinta Școlii Gimnaziale nr 4 Bistrița. Programul de funcționare este în intervalul 8.30-14.00, pe serii, în funcție de vârsta copiilor. Ca alternativă la activitățile de dimineață, Palatul Copiilor Bistrița oferă activități de educație nonformală, zilnic, începând cu ora 14.30. Detalii despre activitățile oferite sunt disponibile pe site-ul isjbn: https://www.isjbn.ro/index.php/ro/scoala-ne-uneste.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5