Aurelia Dan: Să renunţăm la eticheta elevi buni/elevi slabi. Fiecare elev este bun la ceva!

Inspectorul şcolar general Aurelia Dan a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva „lecţii învăţate în semestrul I” care trebuie îmbunătăţite, prima fiind schimbarea de atitudine, la nivelul profesorilor, al părinţilor, al elevilor şi al comunităţii.

          „Am început anul şcolar cu mesajul „Fiecare elev contează”, pe care l-am prioritizat în toate acţiunile pe care le-am iniţiat. (...) Ceea ce contează cu adevărat este schimbarea de atitudine. Orice program de intervenţie nu va avea rezultatele scontate dacă atitudinea rămâne aceeaşi, vorbesc şi de atitudinea noastră, a cadrelor didactice şi de atitudinea părinţilor şi de atitudinea membrilor societăţii. Atitudinea face diferenţa. Atitudinea potrivită este cea în care nu mai facem etichetări, nu mai avem prejudecăţi, idei preconcepute. Încă se vehiculează în mediul şcolar, din păcate foarte des, expresii de genul „elevi buni/elevi slabi”, „clase bune/clase slabe”. „Să nu veniţi la noi în inspecţie astăzi, că predau numai la clase slabe. Vreau să veniţi să vedeţi elevii buni””, a explicat prof. Aurelia Dan.

          Inspectorul şcolar general a menţionat că nu există o grilă de măsurare a elevilor buni/slabi. „Haideţi să renunţăm la astfel de abordări, pentru că, dacă fiecare copil contează, atunci trebuie să avem încrederea că fiecare este bun la ceva. Să stimulăm încrederea în sine, pentru că numai aşa putem să le creştem motivaţia pentru învăţătură”, a spus prof. Aurelia Dan.

          În context, şeful IŞJ B-N a făcut referire la proiectul „Şcoli cu scLIPICI”, derulat alături de Fundaţia Noi Orizonturi, care vizează elevii claselor I-IV, în sensul dezvoltării competenţelor de scris/citit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5