Av. Diana Morar: Renunți, închizi, pleci. Firmele vor fi nevoite să facă asta

Atunci când afli ca nu îți mai da pe datorie, te apuca disperarea:
Disperarea cronica la care a ajuns PSD ne-a fost arătată in deplinătatea ei prin acțiunile pripite ce au avut loc pe scena politica in ultima săptămâna, demarate in forța in încercarea de a nu pierde controlul asupra oastei social-democrate, de către dictatorul suprem.
Așa s-au trezit psdistii ca îl susțin și voteaza pe Tudose alături de o echipa ministeriala încropită parca "pe genunchi", cu ce le-a mai rămas prin bătătura.
Și când credeam ca le-am văzut pe toate și ne întoarcem la treburile noastre, nici bine unsul nou Guvern ne surprinde pana la oripilare: schimba macazul. Guvernează in stil propriu, la ordinul lui Dragnea. Care o mai fi și ăla?
E chiar cel de care au fost cuprinși toți aia socialiști săptămâna asta, cel al disperării.
Din nou.
Din nou disperare?
Pai, cum altfel?
Cum Calificați voi acțiunea unica de a-ti omori propriul guvern pentru neperformanta de a implementa programul tău de guvernare, pentru ca exact a doua zi sa vii cu un guvern nou, format din aproape toți miniștrii neperformanti de ieri și cu un alt program de guvernare? Și asta după circa o jumătate de an de băgat țara in datorie? Răspuns: disperare.
Ce e cu noul program de guvernare, care a apărut din neant, cuprinzând măsuri pompieristice, nefundamentate și evident nesustenabile? Pare a fi rodul disperării.
Și al neputinței. Al neputinței de bani. Lipsa de bani.
Intrebarea primordială a disperării este: cum facem rost de bani?
Una dintre măsurile absolut aberante și nesustenabile este de a impozita firmele pe cifra de afaceri și nu pe profit. Practic sa adopți asemenea măsuri fără o prealabila consultare a mediului de afaceri in condițiile in care 49% din firmele din România sunt cu capital privat străin, iar 41% sunt firme private românești, diferența fiind cu capital de stat, înseamnă nu doar ignoranta, ci inconstienta.
Avantaj - statul in mod exclusiv.
Dezavantaj - firmele.
Dezavantaj major - companiile mari.
Neimpozitand profitul, ci cifra de afaceri ajungem sa certificam o proiecție ireala a câștigului, întrucât multe companii cu cifre mari de afaceri nu înregistrează un profit mare.
Cu alte cuvinte te poți trezi in situația in care nu câștigi cât ai de dat la stat.
Care e consecința directa? Renunți, închizi, pleci. Firmele vor fi nevoite să facă asta.
Ce urmează? Pierderea locurilor de munca, migrarea companiilor internaționale spre alte state cu un climat economic mai prietenos și sigur, pierderea de investiții, descurajarea investitorilor și potențialilor investitori in a lua in calcul România pentru derularea de operațiuni economice, descurajarea modernizarii mijloacelor economice, scăderea puterii de cumpărare, inflație.
In concluzie, mult mai rău pentru noi toți, operând ca o întoarcere înapoi, in trecut, când toată lumea merge înainte. O imagine de-a dreptul apocaliptică pentru traiectoria de dezvoltare a țării noastre.
Ar mai putea un singur lucru sa oprească asta, iar noi toți trebuie sa facem apel la aplicarea Directivei 77/388/CEE care spune negru pe alb ca se interzice impozitarea pe cifra de afaceri și care primează in aplicare, statele membre UE fiind nevoite sa-și adapteze legislația in conformitate cu normele directivelor europene.
Guvernul tocmai face invers lucrul ăsta. Din disperare.
Aocat Diana Morar

Comentarii

05/07/17 03:48
barbier

PNL-ul ar trebui să facă ce scrie în antet.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5