Băile Figa, încă un sezon de succes: 10.000 de turişti în fiecare sfârșit de săptămână
Încadrându-se în trendul preconizat, Băile Figa înregistrează și în 2017 un sezon de succes. Cu aproximativ 10.000 de turişti în fiecare sfârșit de săptămână însorit, parcul de distracții acvatice aflat de 3 kilometri de centrul orașului Beclean își consolidează pe an ce trece poziția fruntaşă pe piața serviciilor cu profil balnear disponibile în Transilvania.
Cu zile de sărbătoare în program de-a lungul întregii veri și oferte diversificate, gata să satisfacă toate gusturile și vârstele – de la cei interesați de divertisment, la persoane dornice de cure cu nămol și ape sărate – Parcul Balnear cu aqualand a avut şi în această vară un mare succes turistic cu mii de vizitatori din toate părţile ţării. Suceava, Mureş, Neamț, Maramureș, Sălaj, Cluj sunt județe care au ales Băile Figa pentru petrecerea timpului liber, spre mulțumirea proprietarilor de pensiuni care au de câștigat din investiția cu care au pariat pe succesul parcului balnear.
Ridicată cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, stațiunea întinsă pe 15 hectare a schimbat în doar câțiva ani viața orașului de pe Someș, asaltat de turiști în fiecare vară, din 2010 încoace.
După ce sute de mii de turişti din toate colţurile ţării au petrecut momente de odihnă şi relaxare aici în primii ani de funcţionare ai Parcului Balnear de lângă oraşul Beclean, iată că renumele de care se bucură deja staţiunea Băile Figa aduce, an de an, alte zecii de mii de turişti care vizitează parcul balnear şi oraşul Beclean, bucurându-se de amenajările staţiunii şi petrecând aici clipe de neuitat.
Toţi aceşti oaspeţi ai meleagurilor beclenare confirmă încă o dată reuşita deosebită a transformării Becleanului într-un important centru de atracţie turistică al judeţului şi al întregii Transilvanii, iar afluenţa continuă şi numeroasă de turişti care vin aici din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate sunt o bucurie nemărginită pentru conducerea administraţiei locale, care a depus eforturi deosebite pentru a putea materializa acest proiect care a schimbat total destinul oraşului Beclean, transformând aceste frumoase meleaguri într-o importantă destinaţie turistică a României.
Comentarii
Istoria staţiunii Figa a început 2008 când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE - „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea de Nord-Vest”, proiectul în valoare de 4,2 milioane de euro vizând amenajarea a trei staţiuni unde au existat resurse de apă sărată, din care 1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa. Asadar, construcţia primelor bazine (unul deschis cu apă sărată şi unul închis) de la Figa a început în 2008 şi au fost finalizate în 2010. Încă de la deschidere turiştii, dornici de tratamente cu apă sărată au luat cu asalt staţiunea, în primul an peste 20.000 de turişti trecând porţile complexului balnear.
Datorita numărului mare de turişti care au venit la Figa in primii ani, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, un om cu viziune si vointa a reusit sa faca din lacurile sarate de la Figa o adevarata minune. Astfel, a început încă din 2011 un amplu proiect de extindere a parcului balnear care acum are 15 hectare de teren si cuprinde amenajarea unui nou bazin cu apă dulce şi a unui bazin rustic cu nămol dar şi a unui jacuzzi exterior. Un an mai târziu staţiunea avea deja mini Aqualand, cu tobogane cu jeturi de apă, saună şi un lac sărat.
Cu toate ca si Bistriţa dispune în apropiere de două locaţii cu izvoare sărate (Sărata şi Slătiniţa) primarul Cretu nu a reuşit să faca nimic pentru valorificarea acestor facilităţi prin atragerea de fonduri europene pentru amenajarea unei staţiuni balneare locale, chiar daca despre namolul sapropelic de la Sarata se spune ca are proprietati terapeutice similare celui de la Techirghiol.
Ba din contra, Cretu in loc sa invete din experienta primarului din Beclean, se cramponeaza sa construiasca un aquapark, neeligibil pe fonduri europene, pe pasunea din Unirea. Conform specialiștilor, investiția totală pentru Aquapark se ridică la 34,3 milioane lei. Reamintim că municipiul Bistrița a mai accesat un credit enorm pentru amenajarea pârtiei de schi de pe Dealul Cocoșului, pârtie care nu a putut fi folosită iarna trecută.
Adaugă comentariu nou