Becleanul, pe lângă top la bacalaureat
Triate după examenul maturităţii, unităţile de învăţământ din judeţ au format un clasament al excelenţei, din topul căruia lipsesc de această data şcolile beclenare. Înaintea depunerii şi soluţionării contestaţiilor, promovabilitatea aduce în prim planul performanţei în învăţământ Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” Bistriţa (98,66%), urmat de Colegiul Naţional “George Coşbuc” Năsăud (94,52%) şi Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” Bistriţa (90,22 %); la egalitate sunt Liceul de Muzică “Tudor Jarda” Bistriţa şi Liceul Teoretic “Solomon Haliţă” Sângeorz-Băi (cu 87,50 procente), în timp ce Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Beclean a avut o reuşită de 86,36 la sută, Liceul Tehnologic “Ion Căian Românul” din Căianu Mic - 66,66 la sută, Liceul Tehnologic Agricol Beclean – 18,98 la sută, iar Liceul Tehnologic “Henri Coandă” Beclean – 16,32 la sută.
În premieră, lucrările au fost corectate în alt judeţ, tezele elevilor din Bistriţa-Năsăud fiind evaluate de profesori din Satu-Mare.
La Colegiul Naţional “Petru Rareş”, au fost 177 de înscrişi, din care unul a fost absent şi 152 au reuşit să ia notă de trecere. Cea mai mare - 9,91 - îi aparţine Roxanei Carmen Cîmpan de la specializarea ştiinţele naturii, eleva obţinând 10 la limba şi literature română, 10 la matematică şi 9,75 la anatomie.
La Liceul Tehnologic “Ion Căian Românul” din Căianu Mic, au venit initial cu dosare pentru examen 28 de candidate, însă în cele din urmă în sălile de evaluare au ajuns doar 24; 16 dintre aceştia au şi promovat. Cu media 9,78 (9,8 la română, 9,55 la matematică şi 10 la geografie), cea mai bună a fost Ioana-Carmen Pugna de la specializarea technician în activităţi economice.
Liceul Tehnologic Agricol Beclean a avut 88 de înscrişi, din care 9 nu s-au prezentat şi 15 au reuşit. Pe primul loc se află media lui Arghil Brici – 8,45 (7,5 la română, 9,1 la matematică şi 8,75 la anatomie) – de la specializarea technician ecolog şi protecţia calităţii mediului.
Liceul Tehnologic “Henri Coandă” Beclean are doar opt promovaţi din cei 49 de elevi care au susţinut bacalaureatul, căci 7 nici nu s-au prezentat. Prima a fost Floarea Fetti, cu 7,6 (6,8 la română, 6,9 la matematică şi 9,1 la geografie), de la specalizarea technician în activităţi economice.
Citiţi şi:
- Bacalaureat cu promovabilitate pe jumătate la centrul de examinare din Beclean
- La bacalaureatul din Beclean, a excelat doar Colegiul Naţional “Petru Rareş”
- Bacalaureaţi puţini la sesiunea din toamnă, în zona Becleanului
- Bac fără laureați de la Beclean și Căianu Mic
- 22 la sută promovabilitate la bacalaureat, în zona Becleanului
Adaugă comentariu nou