Bilanţ al profesioniştilor I.S.U. Vezi câte situaţii de urgenţă au fost în primele opt luni

O lămuritoare, convingătoare şi cu argumente, conferinţă de presă desfăşurată la sediul I.S.U. „Bistriţa” al jud. Bistriţa-Năsăud, în 09.09.a.c., la care a participat comanda I.S.U. B-N şi a scos în evidenţă misiunea, obiectivele generale ale I.S.U., precum şi analiza pertinentă a intervenţiilor pe primele opt luni ale anului 2015, intervenţii pe categorii de situaţii de urgenţă, acţiuni de salvare pe tipul intervenţiilor, intervenţii SMURD, intervenţii pentru stingerea incendiilor şi a incendiilor de vegetaţie şi altele.
Despre I.S.U. B-N, misiunea şi obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească a vorbit, cu exemplificări şi motivaţii, tânărul dar profesionistul inspector şef al I.S.U. „Bistriţa” dr. ing. Florea Constantin,care a prezentat, cu lux de amănunte, bilanţul, realizările şi necesităţile pe care I.S.U. B-N le are la ora actuală.
Adjuncţii inspectorului şef au prezentat, cu exemplificări, situaţia intervenţiilor în 2015, rolul părţii preventive care este de 8 ori mai ieftină decât intervenţia, cât şi faptul că primarii din judeţ vor fi instruiţi la I.S.U. B-N, începând cu 15.09.2015 pe aceste stringente teme.
Au fost primite 4 autospeciale cu apă şi spumă în judeţ şi în premieră naţională I.S.U. „Bistriţa” B-N a organizat cursurile de coşar, fapt pentru care au scăzut incendiile provocate de coşuri necurăţate.
De remarcat faptul că s-a achiziţionat o autospecială cu apă şi spumă pentru înălţimi până la 32 de metri, cu ajutorul C.J. BN.
Se va deschide şi un punct al I.S.U. B-N în zona de câmpie a judeţului, probabil în Lechinţa sau Sânmihaiu de Câmpie, după aprobările şi alocările de bani necesari.
Redăm, succint, intervenţiile I.S.U. „Bistriţa” B-N pe primele opt luni ale anului: 7192 situaţii de urgenţă (în medie 29,60 pe zi), din care: 6746 cazuri de urgenţă asistate de SMURD (93,80%), 156 incendii (2,17%), 44 alte situaţii de urgenţă (0,61%), 26 asistenţă persoane (0,36%), 119 acţiuni pentru protecţia comunităţilor (1,65%), 101 incendii de vegetaţie şi altele (1,40%).
În partea a doua a evenimentului, mass-media a fost provocată la concursuri de ţintă cu jetul de apă, echiparea rapidă cu un echipament complet de pompier şi proba „de foc”, urcarea în nacelă şi ridicarea la 32 de metri înălţime pe maşina care deserveşte la stingerea incendiilor la înălţime, fapt ce a dovedit că, la nevoie, jurnaliştii pot deveni şi pompieri.
Inspectorul şef dr.ing. Florea Constantin a precizat că obiectivele şi priorităţile pentru anul 2015 au fost atinse, a felicitat şi a urat „La mulţi ani!”pompierilor de la I.S.U. B-N şi voluntarilor din judeţ, multă sănătate şi fericire de „Ziua Pompierilor din România”.
Şi noi îi felicităm pe adevăraţii profesionişti, salvartori de vieţi şi bunuri materiale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5