Bistriţa. Peste 16 tone de deşeuri din plastic şi hârtie, colectate de la punctele dintre blocuri

Concursul adresat asociațiilor de proprietari de la locuințele colective cu scopul de a premia asociația care realizează cel mai corect colectarea selectivă a deșeurilor la punctele gospodărești continuă până în data de 9 iulie 2018.

          "Pentru buna desfășurare a concursului, SC Supercom SA a curățat punctele gospodărești și a golit containerele semiîngropate pline și colaborează cu Serviciul salubrizare din cadrul Direcției Servicii Publice a Primăriei municipiuluii Bistrița, în vederea monitorizării modului de colectare a deșeurilor de către asociațiilor de proprietari. În săptămâna 18 – 22 iunie s-au ridicat de la punctele gospodărești primele containere semiîngropate pline cu deșeuri reciclabile. Au fost golite și monitorizate containerele pline de la 48 de puncte gospodarești din municipiul Bistrița și conform datelor comunicate de SC Supercom s-au colectat 16,5 tone deșeu de plastic și hârtie, o cantitate apreciabilă", se arată în comunicatul Primăriei Bistriţa.

După prima acțiune de monitorizare a punctelor de colectare s-a constatat faptul că majoritatea asociațiilor de proprietari folosesc corect containerele destinate colectarii selective și depun deșeurilor în containerele potrivite. Mai mult, plasticul și hârtia-cartonul sunt colectate fără impurități

          În concluzie, colectarea selectivă funcționează în majoritatea cartierelor de blocuri dar sunt și puncte gospodărești unde nu se păstrează curățenia, containerele pentru deșeuri reciclabile se folosesc pentru depozitarea deșeurilor menajere, iar multecontainere cu capac de culoare gri/negru sunt utilizate nu doar pentru fracția umeda (deșeu menajer) menajer ci și pentru alte deșeuri care ar putea fi valorificate.

          Reamintim faptul că Asociația de proprietari care colectează cel mai corect deșeurile în perioada 11 iunie – 9 iulie 2018 va fi premiată cu suma de 2 000 lei.

Comentarii

26/06/18 09:37
observator

De ce statul nu finantzeaza "culegerea de deseuri din plstic " ( sub orice forma , peturi, folii, pungi, etc.etc. ) , ca imediat s-ar aduna de peste tot si ar fi o sansa de a salva aceasta natura poluata , iar "culegatorii " ar face si ei un ban ... ?
Chiar asa de greu ar fi sa initieze politrucii nostri o astfel de actiune ? Adica pe bani, nu doar pe ... " munca voluntara si ageaba " !?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5