Bistriţeanul Gelu Vlașin a fost delegat să reprezinte România la Congresul Internațional PEN din Spania

Peste 200 de scriitori importanți din toată lumea se vor întâlni în Ourense / Galiția (Spania) din 26 septembrie până în 2 octombrie 2016 în cadrul Congresului PEN Internațional care a ajuns la ediția cu numărul 82. Pentru a reprezenta România a fost desemnat scriitorul Gelu Vlașin.
PEN Internațional este cel mai important organism din lume în domeniul literaturii care protejează și apără drepturile umane și libertatea de expresie. Asociația PEN Internațional a fost înființată în anul 1921 la Londra și are în prezent 149 de centre PEN în peste 100 de țări din întreaga lume.
Gelu Vlașin este membru al PEN România, al Uniunii Scriitorilor din România, are publicate nenumărate cărți traduse în mai multe limbi de circulație internațională (engleză, franceză, germană, spaniolă), a fost publicat în zeci de antologii și remarcat de critica românească și internațională, a debutat în revista România Literară în anul 1999 iar primul volum de versuri intitulat “Tratat la Psihiatrie” a apărut la Editura Vinea, obținând premiul pentru debut al ASB și nominalizarea la premiile USR din anul 2000. Este autorul Manifestului Deprimist. A fost publicat în majoritatea revistelor literare din România dar și din străinătate, poeziile sale au fost traduse în engleză, italiană, franceză, spaniolă, maghiară, rusă, germană și albaneză.
În anul 2012, la propunerea Ministrului Culturii, a primit din partea Administrației Prezidențiale decorația Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler; în anul 2012 titlu de Cetățean de Onoare al localității natale (Telciu, județul Bistrița – Năsăud) iar în anul 2015 a fost recompensat la Madrid cu titlul de Președinte de Onoare al Asociației Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania – ASARS.
Gelu Vlașin participă la Congresul Internațional PEN cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5